Julkaistu 11.5.2023

Koulutuspäällikön kevätjuhlapuhe

Gispon koulutuskevät on ollut kiireinen, mutta antoisa. Nyt olemme tulleet siihen tilanteeseen, että meidän täytyy laittaa asiakaskohtaisten koulutusten osalta lappu luukulle: LOPPUUNMYYTY. Meillä on tiedossa joka viikolle niin paljon koulutuksia, ettemme enää pysty ottamaan kalentereihimme uusia koulutuksia. Mutta ei hätää! Tähän mennessä sovitut koulutukset ja lähetetyt tarjoukset hoidamme tiestysti, ja syksyllä koulutuskalenterissa on taas lisää tilaa. 

Kevään viimeiselle kalenterikurssille on vielä hyvin tilaa, joten jos kaipaat lisäsivistystä Geoserverin käyttöön niin ilmoittauduppa Johdanto GeoServerin käyttöön koulutukseen. Ja jos kesäopiskelu kiinnostaa, niin kesäkuussa on vielä tarjolla Suunnittelu, editointi ja datan hallinta QGISillä, tälle kurssille annamme toteutumistakuun!

Syksyn kalenterikurssien ajankohdat alkavat loksahdella paikoilleen ja saammekin pian julkaista syksyn kalenterikurssien ajankohdat. Merkkaa kalenteriin 22.5. sillä silloin julkaisemme syksyn koulutuskalenterin ja pääsette valikoimaan itselle sopivat kurssit. Muutenkin syksyn kurssien suhteen kannattaa olla ajoissa liikkeellä niin saatte parhaimmat “eturivin” ajankohdat varattua juuri teille! 

Kannattaa myös muistaa, että meiltä saat koulutuksia juuri teidän tarpeisiin räätälöityinä. Mitä suurempi organisaatio on kyseessä ja mitä enemmän koulutukseen on tulossa osallistujia, sitä enemmän hyötyä räätälöinnistä on. Pelkän ohjelmistokoulutuksen lisäksi mukaan voidaan leipoa organisaation sisäisen datan hallinnan ohjausta: missä aineistoja säilytetään, millaiset käyttöoikeudet tietokantoihin on milläkin käyttäjäryhmällä, ja miten ohjelmiston keskitetty asennus ja päivitys on toteutettu. Lue lisää räätälöidyistä koulutuksista meidän aikaisemmasta blogipostauksesta.

Tähän mennessä koulutuksiin on tänä vuonna osallistunut 163 koulutettavaa, olemme myöntäneet 59 osallistujalle virallisen QGIS-sertifikaatin, olemme pitäneet 29 kurssia tai työpajaa.  Myös muutamia englanninkielisiä kursseja on tänä keväänä vielä ohjelmassa.

Meiltä Gispolta näitä koulutuksia on vetänyt seitsemän loistavaa kouluttajaa Elisa, Ville, Juho E., Juho R, Joona, Jarno, Niko 🥳 

Sertifikaatit ovat olleet toivottu lisä QGIS-kursseillemme, ja se onkin Gispon laaduntae. Sertifikaatin avulla voit osoittaa, että olet osallistunut QGIS-koulutukseen, jonka sisältö on ajan tasalla ja jonka on vetänyt pätevä ja koulutettu osaaja. Näin voit varmistua siitä, että saat koulutuksessa alan tuoreimmat ja parhaimmat opit käyttöön, ja samalla olet mukana tukemassa QGISin kehitystä.

Suosituimmat aiheet kursseilla ovat olleet QGISin peruskäyttö, digitointi ja editointi,  tilastojen ja analyysien hyödyntäminen, karttojen tekeminen, QGISin 3D-käyttö ja Web-kartat. 

Syksylle toivotammekin meidän QGIS-koulutus perheeseemme tervetulleeksi uudet kurssit: Kartat & taitot ja Yleiskaavoitus QGISilla. Yleiskaavoitus QGISilla -kurssilla haluamme vastata kuntien ja kaavoittajien tarpeeseen tehdä kaavoitusta QGISilla. Tämä kurssi tuotetaan yhdessä PlanDisainin ja Markus Hytösen kanssa. Markus on tehnyt kymmenille kunnille yleiskaavoja käyttäen QGISiä. Näin hänen rautaisella kokemuksellaan saamme tarjottua teille uusimmat opit ja niksit kaavoitukseen. Kurssilla perehdymme erityisesti yleiskaavoituksen käytännön työhön QGISilla. 

Olet ehkä kuullutkin, että Gispon Ruotsin valloitus on alkanut ja meiltä on tulossa myöhemmin tänä vuonna lisää koulutuksia niin ruotsiksi kuin englanniksikin. Jos ruotsin kieliset koulutukset kiinnostavat, voit olla suoraan yhtedessä Mari Punakiveen (mari@gispo.se). 

Lopuksi muistutan myös tukipalvelustamme ja Online-tukiklinikoistamme. Saat Online-tukiklinikan kautta apua niin yksittäisiin ongelmiin kuin myös suurempiin kokonaisuuksiin muutaman tunnin pätkiin annosteltuna.

Profiilikuva

Joona Rissanen

Joona Rissanen on yhteiskuntamaantieteilijä Joensuusta, mutta juuret ovat vahvasti Savossa. Kiinnostuksen kohteina ovat avoimet järjestelmät ja kaikenlaisten paikkatietopähkinöiden ratkominen. Kokemusta löytyy etenkin kuntasektorin paikkatietotehtävistä. Vapaa-aika kuluu liikunnan ja kaikenlaisen puuhastelun parissa.