Tukipalvelu auttaa

Kukaan ei ole GIS-seppä syntyessään ja me kaikki tarvitsemme joskus apua. Tuo Gispon tukipajalle rikki mennyt QGIS-työtila, hävinnyt nappula tai omituinen paikkatietoaineisto hämmentävillä koordinaateilla. Tukipalvelumme piirissä ovat FOSS4G-ohjelmistot (mm. QGIS, PostGIS, GeoServer, Mapproxy) sekä avoimet datalähteet ja esim. GDAL-kirjasto.

Kenelle?

Tukipalvelun kautta tukipalveluasiakkaat saavat ohjeita pieniin avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen ongelmiin. Vaikka tukipalvelupaketti kattaa koko organisaation henkilöstön, voi sen hankkia myös henkilökohtaiseen tai työryhmänkin käyttöön 12 kuukaudeksi kerrallaan. Koulutuksiimme kuuluu usein myös 2 tai 4 kuukauden tukipalvelujakso.

Kysy vaan!

Tukipalveluasiakkaana voit helposti lähettää kysymyksiä FOSS4G-ohjelmistojen käyttöön liittyen osoitteeseen tuki@gispo.fi. Tukipalvelukysymyksen arvioitu käsittelyaika on 0,5-2 h ja vasteaika 8 h (arkisin klo 9-17, poislukien arkipyhät).

Tukipalveluhinnasto

KuvausLiteBasicPro
Tikettejä vuodessa51550
Vasteaika arkipäivisin16 h8 h8 h
Online-tuki1KylläKylläKyllä
Oma paikkatietoartesaaniEiEiSaatavissa lisäpalveluna
Henkilöitä tuen piirissäKoko organisaatioKoko organisaatioKoko organisaatio
Online-tukiklinikat2LisäpalvelunaLisäpalvelunaLisäpalveluna
Hinta (per vuosi)490 €1290 €4200 €
Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

1 Online-tukikysymyksiä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen tuki@gispo.fi tai osoitteessa https://gispohelp.zendesk.com/

2 Online-tukikilinkka on esimerkiksi 2-3 tunnin työpaja asiakkaan haluamasta aiheesta tai kysymyksestä, jossa oma paikkatietoartesaani neuvoo ja ohjeistaa työntekoa max 6 hengen ryhmälle. Työpajan hinta määräytyy keston mukaan 220€ (+ALV) / h. Ilman tukipalvelusopimusta hinta on 300€ (+ ALV) / h.