Sovelluskehitys

Gispon verstaalla tehdään monipuolista sovelluskehitystä avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen parissa. Näillä työkaluilla GIS-alkemistimme luovat ainutlaatuisia tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja yksilöllisiä ilman toimittajalukkoja. Voimme kehittää joko olemassa olevaa avointa koodia tai luoda jotain täysin uutta tyhjästä!

Paikkatieto-ohjelmistot

GIS-alkemistimme ovat mieltyneet erityisesti QGISin kehitykseen. QGIS on jokaiselle paikkatieto-osaajalle sopiva työpöytäohjelmisto, jonka avulla voidaan käsitellä, visualisoida ja analysoida erilaisia paikkatietoaineistoja.

Pajallamme työstetään QGISin ydintä, hitsaillaan lisäosia, konfiguroituja työtiloja ja attribuuttilomakkeita sekä taiotaan algoritmiketjuja. QGIS onkin jokaisen paikkatietoartesaanin perustyökalu.

Tietokannat

PostgreSQL (ja sen spatiaalinen PostGIS-lisäosa) on alan mestareiden suosima tietokantasovellus, jonka avulla voidaan hallinnoida paikkatietoaineistoja kestävästi. PostgreSQL ja PostGIS mahdollistavat mm. lokituksen, käyttäjien ja versioiden hallinnan sekä valtavan kirjaston erilaisia paikkatietofunktioita.

GIS-alkemistit toteuttavat PostgreSQL:n ja PostGISin parissa mm. sovellusasennuksia, tietokantatoteutuksia, tietomallinnusta (pgModeler), konversioita ja erilaisia migraatioita.

Rajapinnat

Paikkatietoaineistojen julkaisu avoimina rajapintoina vaatii taustalle tehokkaan työkalun. GIS-alkemistimme toteuttavat töitään erityisesti GeoServerillä, mutta myös MapServer ja QGIS Server ovat työkalupakissa hollilla.

GIS-alkemistimme puuhaavat rajapintojen parissa päivittäin ja toteuttavat asennuksia, konfigurointia ja kuormanhallintaa. Lopputuotteina voivat olla esimerkiksi OGC-standardin (WMS, WFS, WMTS, WCS) ja INSPIREn mukaiset rajapintatoteutukset.

Karttapalvelut

Ymmärrys paikkatietojen monipuoliseen maailmaan avautuu usein karttasovellusten kautta. Tätä varten GIS-alkemisteja tarvitaan toteuttamaan selain- ja mobiilikäyttöisiä karttasovelluksia. Karttasovellus voidaan taikoa ”tyhjästä” tai sen ainesosina voidaan käyttää esimerkiksi Kepleriä, Mapstorea, Geonodea, Lizmapia tai Oskaria.

Santtu Pyykkönen

Santtu Pyykkönen

Myyntipäällikkö

Ota yhteyttä Santtuun, kun haluat kuulla lisää ohjelmistokehityksestä ja tietokanta-asennuksista tai haluat pystyttää karttapalvelun. Kerro Santulle tarpeesi, niin teemme sinulle tarjouksen sovelluskehityksestä.

Varaa keskusteluaika Santun kalenterista

myynti@gispo.fi

+358 40 138 0288