Koulutus

Järjestämme monipuolista koulutusta liittyen paikkatietoon, avoimen lähdekoodin ratkaisuihin ja avoimeen dataan. Toteutamme valmiita peruskursseja ja erikoiskursseja kalenterikursseina, seudullisina kursseina ja asiakaskohtaisina kursseina niin kasvotusten kuin etänäkin. Peruskurssit johdattavat aiheeseen ja antavat perustaidot opetettavasta aiheesta. Erikoiskurssit ovat peruskurssien jatkokursseja, jotka syventävät perustaitoja ja antavat koulutettavalle mahdollisuuden erikoistua tiettyyn suuntaan. Teemme myös täysin räätälöityä koulutusta asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan!Kursseistamme saat kasattua itsellesi juuri sellaisen opintopolun, kuin itsellesi parhaiten sopii. Kokosimme kuitenkin muutaman valmiin opintopolun mm. monipuoliselle käyttäjälle, kaavoittajalle sekä laajojen paikkatietoaineistojen kanssa työskenteleville. Älä kuitenkaan pelästy jos näistä poluista mikään ei kuulosta sopivalta - voit kertoa meille tarpeesi, jonka pohjalta luomme yksilöllisen polun juuri sinua varten. Suosittelemme opintopolun aloittamista peruskurssilla, jossa käydään läpi ohjelmiston ja aihepiirin perusteet. Mikäli ohjelmisto ja aihepiiri on jo ennestään hyvin tuttuja, voi opintopolun aloittaa erikoiskursseilla.

Opintopolku monipuoliselle käyttäjälle

Opintopolku kaavoittajalle

Opintopolku aineiston hallinnoijalle

Monipuolisen käyttäjän opintopolku rakentuu kursseista, jotka valmistavat koulutettavan tekemään vähän kaikenlaista QGIS-ohjelmistolla. Kaavoittajan opintopolku on kohdennetumpi kurssipaketti, jossa keskitytään etenkin paikkatietoaineistojen tuottamiseen ja hallintaan liittyviin prosesseihin sekä paikkatietoaineistojen visualisointiin. Isojen paikkatietoaineistojen hallintaan laadittua opintopolkua seuraamalla koulutettava oppii käsittelemään ja hallinnoimaan dataa kahden ohjelmiston avulla nopeasti ja tehokkaasti.


Koulutuksemme kulmakivenä ovat kalenterikurssit, joita järjestämme säännöllisesti keväisin ja syksyisin pääkaupunkiseudulla sekä myös etäopetuksena. Kevään ja syksyn kurssivalikoima vaihtelee kysynnän mukaan - mikäli toivoisit jotain kurssia järjestettäväksi tiettynä ajankohtana, älä pelkää ottaa yhteyttä! Kalenterikurssit rakentuvat valmiista peruskursseista ja erikoiskursseista. Niin lähi- kuin etäopetuksena järjestettäville kalenterikursseillemme ilmoittaudutaan Oppia-sivuston kautta.


Toteutamme ehdottomasti eniten asiakaskohtaisia koulutuksia, joissa järjestämme opetusta vain yhdelle asiakkaalle tai organisaatiolle. Voimme esimerkiksi toteuttaa kalenterikurssin tai työpajan asiakkaan määrittämänä ajankohtana asiakkaan omissa tiloissa. Yleensä asiakaskohtainen koulutus on jollain tavalla myös räätälöity koulutus, jossa on huomioitu organisaation yksilölliset tarpeet.


Useamman asiakkaan tai organisaation toiveesta voimme järjestää seudullista koulutusta, joka organisoidaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle asiakkaiden kanssa määriteltynä ajankohtana. Käytännössä koulutuksen sisältö on sama kuin kalenterikursseilla, mutta koulutuspaikka on asiakkaista riippuvainen.


Räätälöidyssä koulutuksessa kartoitamme asiakkaan lähtötason ja tarpeet, jonka pohjalta tuotamme räätälöidyt koulutusmateriaalit ja -menetelmät asiakkaan yksilölliseen tarpeeseen. Koulutus toteutetaan siis täysin asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan: koulutuksen sisältö, aika ja paikka on asiakkaan määriteltävissä. Kysy tarjousta räätälöidystä koulutuksesta täältä!


Opiskelijoiden kukkaronnyörien tiukentuessa haluamme tarjota myös opiskelijoille mahdollisuuden osallistua kursseillemme. Tarjoamme täytepaikkoja kaikille perus- ja erikoiskursseillemme huokeaan opiskelijahintaan, mikäli kurssilla on tilaa vielä kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Voit ilmoittautua mille tahansa kurssille opiskelijana täältä! Ilmoitamme viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua, mikäli paikka kurssille on varmistunut.