Koulutus

Tarjoamme laajan paletin erilaisia kursseja, jotka antavat uutta tietoa niin paikkatiedon aloittelijoille kuin kokeneemmillekkin konkareille. Olemme erikoistuneet etenkin avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen koulutuksiin, joiden avulla organisaatiosi oppii hyödyntämään paikkatiedon perustyökaluja ja syventämään paikkatieto-osaamistaan.

Toteutamme kursseja niin lähiopetuksena, etäopetuksena kuin räätälöidystikin - mikäli oma kotitoimisto tuntuu luontevimmalta paikalta oppia, myös se onnistuu! Klikkaa itsesi Gispon verkko-oppimisalustalle gispolearning.com ja tutustu jatkuvasti lisääntyvään kurssitarjontaamme.

Klikkaa alta haluamaasi kurssia ja ilmoittaudu mukaan avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen huippukursseille. Tarjoamme opiskelijoille täytepaikkoja kursseille.

Matkasi paikkatietoalan huippuosaajaksi alkaa täältä!

Mikäli kalenterikoulutuksemme eivät sovi aikatauluusi, kysy tarjousta tai ota yhteyttä info@gispo.fi niin jutellaan lisää!

Kouluttajat

 • Järjestämme yhteistyössä Ubigu Oy:n kanssa Oskari-ohjelmiston asennustyöpajan 24.4.2019 Helsingin Pasilassa. Päivän mittaisessa työpajassa tutustutaan Oskari-ohjelmistoon (http://www.oskari.org/), jonka avulla voidaan luoda monipuolisia web-karttapalveluja. Oskari mahdollistaa paikkatietoaineistojen katselun ja metatietojen yhdistämisen, OGC:n mukaisia paikkatietorajapintoja hyödyntäen. Oskari-palveluiden käyttäjät voivat tuoda palveluun omia paikkatietoaineistojaan

 • Aktiivikurssilla QGIS tulee tutuksi valmentajiemme avulla, jotka auttavat sinut itseopiskelussa eteenpäin. Koulutusryhmä muodostuu kurssin aikana, jota kautta saat myös tukea oppimiseen. Jos olet jo tottunut paikkatietojen hyödyntäjä ja haluat siirtyä QGIS ohjelmiston käyttöön, tämä koulutus sopii sinulle. Koulutuksessa käydään läpi QGIS käyttöliittymän päätoiminnot ja tutustutaan mm. analyysien ja visualisointien tekoon.

 • Haluatko oppia lisää avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistoista vai ovatko ne sinulle vielä tuntemattomia? Tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuden osallistua huippulaadukkaille kursseille edullisella opiskelijahinnalla. Valitse sopiva koulutus ja ilmoittaudu Tutustu kursseihimme koulutukset-sivulla ja valitse kiinnostava kurssi. Kurssin valittuasi voit täyttää sitovan ilmoittautumislomakkeen. Tarkistathan kurssin

 • Miten liitän teemakarttaani piirakkadiagrammeja taulukkomuotoisesta tiedosta? Mitä eroa on .qlr- ja .sld-kuvaustekniikkatiedostoilla ja miten niitä käytetään? Entä kuinka julkaisen interaktiivisen kartan nettisivuillani? Tällä kurssilla käydään läpi QGISn erikoistyökaluja kauniiden karttojen tuottamiseen.

 • QGISn uusin pitkäaikaisversio 3.4.3. julkaistaan alkuvuodesta 2019. Tällä siirtymäkursilla käydään läpi aiemman QGIS-version ja QGIS 3-version eroja. Pääset myös tutustumaan käteviin uusiin visualisointityökaluihin, 3D-maailmaan sekä ominaisuustietotaulun helpompaan muokkaukseen.

 • OpenStreetMap on joukkoistamalla tuotettu avoin kartta. Järjestämme mapathoneja, joissa suurella tai pienellä porukalla saadaan nopeasti tuotettua tietoa OpenStreetMapiin. OpenStreetMap on kätevä apu reititykseen ja esimerkiksi matkailun hyödyntämiseen. Lisäksi se on tehokas kriisinhallinnan väline esimerkiksi katastofialueilla.

 • PyQGIS koulutuksessa käydään läpi miten Python-ohjelmointikieltä voidaan hyödyntää QGIS:n kanssa esimerkiksi automatisointikoodien ja lisäosien tuotannossa. Aiempi kokemus ohjelmointikielistä tarpeen, Pythonista riittää alkeiden osaaminen.

 • GeoServer on monipuolinen väline paikkatietorajapintojen tuotantoon. Tällä kurssilla opitaan mm. WMS- ja WFS-standardien mukaisten rajapintojen tuotanto sekä kuvaustekniikan tuottamista.

 • PostGIS on tehokas työväline paikkatietojen tallentamiseen tietokantaan. Tässä koulutuksessa käydään kahden päivän aikana läpi PostGISn asennus ja käyttöönotto, sekä aineistojen käsittely ja prosessointi.

 • Kahden päivän QGISn johdantokurssilla tutustutaan monipuoliseen työpöytäohjelmistoon, jolla voit visualisoida paikkatietoaineistoja, tuottaa analyyseja ja tulosteita. QGISn työkaluvalikoimaa voi kartuttaa laajennososien ja muiden avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen kautta.

 • Jos olet jo tottunut paikkatietojen hyödyntäjä ja haluat siirtyä QGIS ohjelmiston käyttöön, tämä koulutus sopii sinulle. Koulutuksessa käydään läpi QGIS käyttöliittymän päätoiminnot ja tutustutaan mm. analyysien ja visualisointien tekoon.

 • pgRouting on PostGIS:n lisäosa, jonka voi kytkeä myös QGIS ohjelmistoon. Sen avulla voidaan tuottaa reitinoptimointia sekä saavutettavuusanalyyseja. Toteutamme asiakkaille työpajamuotoisesti pgRoutingin käyttöönottoa ja testailua.

 • Mapillary on kätevä katukuvaussovellus, jossa tietoja voi tuottaa kuka tahansa. Mapillarya käytetään katujen kunnostustöiden havainnoinnissa, liikennemerkkien kartoittamisessa, virtuaaliluontopolkujen tuotannossa jne. Toteutamme työpajoja Mapillaryn osalta asiakaskohtaiseti suunnitellen.

 • Koulutus johdattaa Cesium-kirjaston käyttöön 3D-karttasovellusten toteutukseen. Cesium on ohjelmistokirjasto, joka on tarkoitettu nimenomaan 3D-karttasovellusten toteutukseen. Koulutettavilla kannattaa olla jonkin verran aiempaa ohjelmointikokemusta.

 • Geoprosessien mallinus koulutuksessa käydään läpi työprosessien ketjuttamista QGISssä. Työkalun avulla voi tehostaa toimenpiteitä joita toistetaan usein. Tällaisia ovat esimerkiksi tietyt paikkatietoanalyysit, kuten uudelleeprojektointi tai päällekkäisanalyysit. Kurssi toteutetaan joko verkkoalustamme GispoLearning kautta tai etäkoulutuksena.