Julkaistu 2.3.2023

Olemme sertifioitu QGIS-kouluttaja!

QGISin kehittämisestä ovat vastuussa vapaaehtoiset ja erilaiset organisaatiot. QGISin kehittämiseen voi osallistua monin tavoin aina lisäosien kehittämisestä ohjelmiston kääntämiseen eri kielille. QGIS-yhteisö osallistuu kehittämiseen monin tavoin, ja haluaa esimerkiksi tukea laadukasta QGISin käytön koulutusta sekä lisätä aktiivista osallistumista ohjelmiston kehittämiseen. Erityisesti näistä kahdesta syystä QGIS-yhteisö on perustanut sertifiointiohjelman. Sertifiointiohjelmassa QGIS-yhteisö hyväksyy hakemuksesta QGIS-koulutusta järjestäviä organisaatioita sertifioiduiksi organisaatioiksi. Hyväksytyt organisaatiot puolestaan saavat myöntää koulutuksiinsa osallistuneille sertifikaatin osoitukseksi kurssin käymisestä. Sertifikaatteja myöntävien organisaatioiden lista on nähtävissä täällä

Gispo on toistaiseksi Suomen ainoa QGIS-koulutusten järjestäjä, joka on saanut QGIS-sertifikaatin. Sertifioituna koulutusten järjestäjänä meillä on oikeus myöntää kaikille Gispon QGIS-koulutuksiin osallistuneille sertifikaatti. Jokaisesta sertifikaatista menee pieni summa QGIS-projektien kehitykseen. Käytännössä kehitys voi olla esimerkiksi tiedossa olevien bugien korjausta, uusien toiminnallisuuksien luomista tai ohjelman yleisten parannusten tekemistä. Pienistä puroista tulee suuria ja sitä myötä QGIS kehittyy entistäkin paremmaksi ohjelmaksi. Jos osallistut koulutukseen, olet siis suoraan tärkeä osa QGIS-yhteisöä ja osa sen kehitystyötä. 

Koulutuspäällikkö Joona Rissanen on iloinen, että Gispo on hyväksytty QGISin koulutusorganisaatioksi. Koulutuksista saatavat sertifikaatit ovat myös tae koulutusten laadusta. 

”Koulutuksiin osallistujat hyötyvät tästä saamalla virallisen todistuksen, jonka voi halutessaan tulostaa itselleen. Sertifikaattia voi hyödyntää esimerkiksi osana CV:tä tai LinkedIn-profiilia osoittamassa QGIS-osaamista. Sertifikaatti sisältää uniikin numeron ja linkin, jonka avulla sertifikaatin aitouden voi varmentaa. Lisäksi kouluttaja lisää sertifikaattiin allekirjoituksensa, joka toimii myös yhtenä aitoustodistuksena,” kertoo Joona.

Sertifiointia haettaessa QGIS-yhteisö käy läpi koulutusten tarjoajan koulutusmateriaalit. Tullakseen hyväksytyksi koulutusorganisaatioksi erinomaisetkaan koulutusmateriaalit eivät yksin riitä, vaan organisaation pitää osoittaa aktiivisuutensa QGIS-yhteisössä. Avoimen lähdekoodin ohjelmiston kehityksessä aktiivisella ja osallistuvalla yhteisöllä on keskeinen rooli. Aktiivisuuden osoittaminen oli Gispolle helppoa, sillä tuemme QGIS-yhteisöä ja QGISin kehitystä monin eri tavoin. Gispon toimitusjohtaja Sanna Jokela pitää tärkeänä tukea QGISiä sekä yrityksenä että henkilökohtaisesti.

”Gispo on jo useamman vuoden ollut QGISin sustaining member, ja sertifikaattien jako on yksi osa pyrkimystämme edistää avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käyttöä ja kehitystä. Itse henkilökohtaisesti maksan joka kerta QGISin uusinta versiota ladatessa pienen summan yhteisölle. Toivoisin, että muutkin tekisivät niin – QGIS on kuitenkin yksi tärkeimpiä paikkatietoammattilaisen työkaluja. Ja yhteisö on mitä mahtavin!”

Profiilikuva

Gispo

Gispo on vuonna 2012 perustettu suomalainen paikkatietoalan yritys, jonka kolme verstasta sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Joensuussa ja Tukholmassa. Tiimimme selvittää paikkatieto-ongelmat avoimen lähdekoodin ratkaisuilla.