Öppen källkod och GIS

Konsultverksamhet

Vi som arbetar med geografiska data på Gispo kallar oss GIS-artesaner. Begreppet är relativt nytt men syftar till att vi utför ett gediget hantverk när vi förädlar geografiska data med hjälp av både traditionella och moderna metoder. Vårt arbetssätt präglas av kvalitet, ansvar och ambition genom hela produktionskedjan.

Programutveckling

Vi använder verktyg som bygger på öppen källkod (Open Source Software, OSS) när vi vidareutvecklar tilläggsapplikationer. Resultatet blir applikationer vars ursprung kan alltid spåras. Källkoden kan alltid utvecklas vidare när nya behov uppstår – antingen av oss på Gispo eller andra OSS-leverantörer. Detta garanterar att inga licenskostnader uppstår i framtiden och du som kund blir aldrig beroende av en leverantör.

Kurser

Om du vill så kan du också själv bli GIS-artesan. När du vill lära dig mer om GIS-verktyg som bygger på öppen källkod kan du välja bland kurserna som finns i Gispos utbud. Vi hjälper dig att både komma igång och vidareutvecklas inom QGIS, PostGIS och GeoServer.

Support

Vi vill erbjuda support till alla som arbetar med GIS-verktyg byggda på öppen källkod. Vi är väl bevandrade i dessa verktyg och delar gärna med oss av det vi kan till andra. Att ta kontakt med oss på Gispo är ett första steg till att komma vidare med kluriga frågor och märkliga felmeddelanden.