Programutveckling

Vi på Gispo jobbar med diverse projekt inom utveckling av mjukvaror som bygger på öppen källkod för geodata (FOSS4G). Vi kan vidareutveckla befintlig öppen källkod eller skapa något helt nytt och unikt. En fördel är värd att komma ihåg: vid utveckling av mjukvaror som bygger på öppen källkod blir du som kund aldrig låst till en enda leverantör.

GIS-applikationer

Vi gillar verkligen QGIS, en desktop applikation lämplig för alla som jobbar med GIS. QGIS är ett grundläggande verktyg för varje GIS-artensan som behöver bearbeta, visualisera och analysera olika typer av geografiska data.

På Gispo jobbar vi med vidareutveckling av kärnan i QGIS, skapar tillägg, konfigurerar arbetsytor och attributformulär samt tar fram algoritmkedjor.

Databaser

PostgreSQL och dess spatiala tillägg PostGIS är en databasapplikation som uppskattas högt av branschens specialister. Med hjälp av PostgreSQL och PostGIS kan man förvalta geodata på ett långsiktigt sätt. Dessa verktyg möjliggör bl. a. hantering av logghändelser, användarprofiler och versioner samt erbjuder ett omfattande bibliotek av GIS-funktioner.

Bland våra tjänster finns t. ex applikationsinstallationer, implementering av databaser, datamodeller (pgModeler), konversioner och migrationer.

Öppna gränssnitt (API)

Publicering av geografiska data på webben kräver kraftiga verktyg. Vi använder allra oftast GeoServer, men även MapServer och QGIS Server finns nära till hands i verktygslådan.

Vi sysslar dagligen med API:er och frågor som berör installationer, konfigureringar och lastbalancering. Slutresultatet kan bli bl. a. lösningar som är standardiserade enligt INSPIRE eller OGC (WMS, WFS, WMTS, WCS).

Karttjänster

Karttjänsten kan bli en riktig ögonöppnare och visa vägen till den omfattande och ständigt ökande mängden av geografiska data som numera finns tillgängliga och kan kombineras på olika sätt. Vi tar fram olika typer av karttjänster för mobila och stationära enheter och för webbläsare. En karttjänst kan antingen skapas från början eller byggas på en färdig plattform, t. ex. Kepler, Mapstore, Geonode, Lizmap eller Oskari.

Santtu Pyykkönen

Santtu Pyykkönen

Försäljningschef

Du kan kontakta Santtu när du vill veta mer om programutveckling, eller behöver implementera geodatabaser och sätta upp en karttjänst. Berätta om dina behov och önskemål, så tar vi fram ett skräddarsytt erbjudande.

Boka tid för samtal med Santtu

info@gispo.se

+358 40 138 0288