Blogi

Parhaimmassa tapauksessa reittioptimoinnilla kyetään vastaamaan jokaiseen otsikossa esitetyistä kysymyksistä. Tässä blogissa pääset tutustumaan niin reittioptimoinnin, mallinnuksen, graafien, QGISin, PostGISin, CPLEXin . . .
Data on vain bittejä, jos sitä ei analysoida ja visualisoida. GPS-, sensori- ja IoT-dataa tai muunlaista paikkatietoa voi kerätä vaikka . . .
Oletko vastavalmistunut geoinformatiikan diplomi-insinööri 15 vuoden työkokemuksella ja vyölläsi on miljoonaluokan projektihallintaa ja olet tehnyt 20 vuotta C++ kehitystä kellarissasi?  . . .
Gispolle uusi toimitusjohtaja! Luit aivan oikein. Vuoden vaihteesta lähtien Gispo Oy:n toimitusjohtajana toimii Sanna Jokela.  Sannalla tulee pian täyteen viisi . . .
Kerroimme aiemmin syksyllä Gispon blogissa FMI2QGIS-projektista, jonka päämääränä oli kehittää QGISiin oma lisäosa Ilmatieteen laitoksen avointen datojen helpompaan käsittelyyn ja . . .
Gispon Sanna ja Anniina kokeilivat graafisen kartan tekoa. Liekö Topin karttahaaste innoittanut tähän vai mikä heihin iski. Tässä ajatuksia graafisen . . .
Lakimaantiede on käsitteenä monelle vieras, mikä ei sinällään ole mikään ihme: lakimaantiede on suhteellisen nuori käsite eikä se varsinaisesti ole . . .
QGIS paikkatieto-ohjelmistona ja OpenStreetMap (OSM) “avoimena maailmankarttana” ovat kaksi hyvin tunnettua ja menestynyttä avoimen lähdekoodin ja avoimen tiedon projektia. Molemmat . . .
Nyt sitä riittää, paikkatietodataa nimittäin. On satelliittikuvadataa ja on tarkkaakin tarkempia pistepilviaineistoja - osaajia on kuitenkin vähässä.  Maanmittauslaitos (MML) julkaisee . . .
Olemme Ollaan auki -karttapalvelun inspiroimana ideoineet ja kehitelleet pellin alla uutta avoimen lähdekoodin karttapalvelua, joka vastaa etenkin kuntien ja matkailualan . . .