Konsultointi

Järjestämme konsultointia avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen käyttöönottoon ja hallintaan yrityksille, julkishallinnolle tai ihan vain sinulle itsellesi. Opastamme asiakkaamme paikkatiedon järeisiin työkaluihin ja analysointimahdollisuuksiin. Toteutamme mm. tieto- ja käsitemalleja, erilaisia selvityksiä sekä aineistotöitä. Ota rohkeasti yhteyttä, jos mielessäsi on paikkatietoaiheinen projekti tai hanke, niin tiimimme hoitaa eväät työsi onnistumiseen. Voit tutustua osaamiseemme klikkaamalla alla olevia painikkeita!

Autamme asiakkaitamme avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen käyttöönotossa ja tehokkaassa käytössä. Avoimen lähdekoodin ohjelmistojen suosiminen on tällä hetkellä maailmanlaajuinen trendi, joka liittyy laajempaan avoimuuden ideologiaan. Jakamistalouden hyödyt ovat suuret, kun työkaluja ei tarvitse kehittää itse alusta asti. Kehitystyö on suuntautumassa käytettävyyden parantamiseen!


Erilaiset avoimet aineistolähteet sekä avointen aineistojen toimijat ovat meille tuttuja - niin kotimaassa kuin globaalistikin. Autamme asiakkaitamme hyödyntämään avointa dataa tehokkaasti ja löytämään avointen aineistojen tuottajat. Olemme asiantuntijoita maailmanlaajuisen yhteisöllisen ja avoimen OpenStreetMap-kartan hyödyntämisessä.


Toteutamme erilaisia tietomalli- ja kokonaisarkkitehtuuritöitä, joissa kartoitamme asiakkaamme prosessit perinpohjaisesti. Tietomallitöissä toteutamme mm. käsitemalleja, loogisia tietomalleja ja fyysisiä tietomalleja. Koska tietomallinnus tehdään mahdollisimman avoimesti, kehitystyötä voidaan viedä eteenpäin vielä projektin jälkeenkin. Käyttöönottoprojekteissa voimme tuottaa lisäosia avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistoihin tai konfiguroida ohjelmistot tukemaan paremmin asiakkaan omaa käyttöä.


Toteutamme erilaisia paikkatietoaiheisia selvityksiä asiakkaillemme. Olemme tuottaneet muun muassa erilaisia soveltuvuusselvityksiä (Proof of Concept = PoC). Osaava tiimimme löytää sinulle kustannustehokkaan ratkaisun, jonka avulla pääset tehostamaan työtäsi paikkatietojen avulla.


Autamme asiakkaitamme erilaisten paikkatietoaineistojen tuottamisessa, käsittelyssä, analysoinnissa ja visualisoinnissa. "Raaka" ja koskematon paikkatietoaineisto voi olla haastava analysoida, mutta tehokkaat työkalut ja ammattitaitoiset GIS-gurumme saa haastavatkin aineistot kesytettyä!


Joskus aineistojen tuottamiseen, käsittelyyn tai analysointiin voidaan tarvita työkaluja, joita ei ole vielä kehitetty. Teemme itsenäisesti tai yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa erilaisia kehitysprojekteja ja työkalutoteutuksia asiakkaiden tarpeisiin. Avoimen lähdekoodin paikkatietotyökaluissa on myös se etu, että niitä voidaan joukkorahoittaa!


Onko sinulla paikkatietoon liittyvä projekti, johon tarvitset tukea? Ota yhteyttä info@gispo.fi, niin autamme sinua saamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen projektiisi - avoimesti tietenkin!