Julkaistu 21.2.2023

Koulutuspäällikön tervehdys

Tervehdys Gispolta ja hyvää alkanutta vuotta!

Viime vuosi on saatu pakettiin ja koulutuksien osalta. Järjestimme erilaisia FOSS4G-koulutuksia ja työpajoja yhteensä 50 kurssin verran. Kiitos kaikille 324:lle koulutettavalle! Vuosi oli itsellenikin opettavainen uusine tehtävineen ja kursseineen. Tästä on hyvä suunnata kohti vuotta 2023. Vuonna 2022 saimme uusina vahvistuksina kouluttajien joukkoon artesaanipajallemme Ville Hamusen ja Juho Ervastin. Nyt alkuvuonna joukkoomme liittyi myös Elisa Hanhirova, jonka työ painottuu etenkin pääkaupunkiseudun lähikoulutuksiin. Tervetuloa joukkoon!

Pyrimme kehittymään ja uudistumaan muuttuvassa maailmassa. Haluamme jatkossakin tarjota asiakkaillemme mahdollisimman opettavaisen ja myönteisen kokemuksen koulutuksista. Palautteet ovat tässä ensiarvoisen tärkeitä ja kiitos kaikille jotka ovat sitä antaneet meille. Tulevaan kauteen olemme hioneet artesaanituotteitamme lisää ja tarjoamme asiakkaillemme uusina koulutuksina mm. Jatkokurssin kaavoittajille ja Kartat ja taitot -kurssit. Viimeiseksi mainitulla kurssilla keskitymme erityisesti karttatuotteiden laatimiseen ja se sopii niin vasta-alkajalle kuin jo kokeneemmallekin QGIS-käyttäjälle. Näin me haluamme vastata asiakkaidemme tarpeisiin ja tehostaa heidän karttatuotannon prosessejaan.  Yhtenä uudistuksena on myös, että alamme tarjota tukea ja koulutusta mobiilitiedonkeruusovellus Mergin Mapsista, josta kerroinkin jo blogipostauksessa. Muitakin muutoksia on tulossa, joten pysyppä kuulolla!

Uudistamme kurssialustaamme tänä vuonna niin että jatkossa kaikki materiaalit toimivat selainpohjaisesti. Näin voimme tarjota entistäkin parempaa ja monipuolisempaa sisältöä kursseillamme ja vältymme “PDF-pumaskoiden” lähettämiseltä.

Haluamme panostaa jatkossakin räätälöityihin kursseihin entistä enemmän ja niihin liittyviä uudistuksia on meillä jo täällä pajalla käynnissä. Suosittelemme räätälöityjä kursseja mikäli koulutuksistamme ei löydy suoraan sopivaa kurssia tai haluat niiden pohjalta hieman hioa kurssien aiheita. Näin saatte suoraan teidän tarpeisiinne tehdyn kurssikokonaisuuden. Jos kurssimme ja koulutuksemme kiinnostavat joko valmiina pakettina tai räätälöitynä niin ota yhteyttä tämän lomakkeen avulla.

Olemme uudistaneet tukipalveluhinnastoa vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeita. Jatkossa peruspakettimme kulkevat nimellä Lite, Basic ja Pro. Lisäksi voimme tehdä isompia tukipalvelupaketteja pyynnöstä. Enää tukipalvelupaketteja ei ole rajoitettu tietylle henkilömäärälle, vaan tarjoamme kaikki paketit koko henkilöstölle. 

Myös muilta osin tukipalvelu on uudistunut. Tarjoamme asiakkaillemme online-tukiklinikoita, jossa saat henkilökohtaista tukea juuri sinun ongelmiisi. Online-klinikan voit joko tilata osana tukipalvelupakettia tai erikseen.  Tukiklinikan hinta on 220€/h. Palvelun avulla voit kysyä suoraan asiantuntijaltamme neuvoja monimutkaisiin ongelmatilanteiseiin. Klinikoille voi osallustua organisaatiostanne maksimissaan 6-henkeä samalla tuntihinnalla (220€/h).

Toinen uudistus tukipalvelussamme on uusi oma paikkatietoartesaani-palvelu, joka kuuluu suoraan Premium-pakettiin. Tämän lisäksi oma paikkatietoartesaani palvelee teitä koulutuksiin kuuluvan tukipalvelun myötä eli koulutuksien jälkeisiin kysymyksiin vastaa suoraan teille tuttu ja turvallinen kouluttaja. 

Oma paikkatietoartesaani-palvelun myötä yhteydenpito selkeytyy ja tuen laatu paranee, kun käytössä on juuri teidät tunteva asiantuntija. Omalta paikkatietoartesaanilta saatte myös vinkkejä ja ohjeita paikkatietopalveluidenne entistä parempaan käyttöön. Tarvittaessa voimme räätälöidä tämän palvelun myös muihin paketteihin.  Lisätietoja tukipalveluista ja Online-klinikasta voit kysyä tukipalveluvastaava Juho Rekilältä (juho@gipo.fi) mikäli tukipalveluratkaisut kiinnostavat.

Ole rohkeasti yhteydessä meihin. Voit varata kätevästi ajan kalenteristani tämän linkin avulla, mikäli haluat keskustella juuri teidän koulutus- ja tukitarpeista: https://calendly.com/joona-rissanen/30min

Tapaamisiin meidän artesaanipajallamme!

Profiilikuva

Joona Rissanen

Joona Rissanen on yhteiskuntamaantieteilijä Joensuusta, mutta juuret ovat vahvasti Savossa. Kiinnostuksen kohteina ovat avoimet järjestelmät ja kaikenlaisten paikkatietopähkinöiden ratkominen. Kokemusta löytyy etenkin kuntasektorin paikkatietotehtävistä. Vapaa-aika kuluu liikunnan ja kaikenlaisen puuhastelun parissa.