Julkaistu 18.5.2017

DataBusiness Challenge – Gispo kilpailun tuottajana

DataBusiness Challenge

Talvella 2016-2017 6Aika avoin data -kärkihankkeen järjestämässä DataBusiness Challenge -kilpailussa etsittiin sovelluksia ja ideoita, jotka helpottaisivat kaupunkilaisia arjen tai vapaa-ajan tekemisistä, osallistaisivat heitä kaupungin kehittämiseen tai auttaisivat kaupunkeja tiedolla johtamisessa. Kilpailun ytimessä oli avointa dataa hyödyntävien toimivien liikeideoiden ja avoimen datan sovelluskonseptien kehittäminen.

Gispo Oy:n paikkatietoasiantuntija Sanna Jokela toimi Tampereen kaupungin ohjaamana kilpailupäällikkönä ja toteutti kilpailun koordinoinnin. Työnkuvaan kuuluivat kilpailukonseptin koostaminen, tapahtumien ja kilpailun markkinointi, viestinnän suunnittelu yhdessä mediatoimistojen kanssa, kilpailutöiden ilmoittamisen välineiden rakentaminen sekä päätösgaalan järjestäminen.

”Isoin työ oli saada asiat järjestymään aikataulussa, sillä toimijoita ja tehtäviä oli todella paljon.” – Sanna Jokela, Gispo Oy

Sanna kuvaa kilpailupäällikön roolia hauskaksi ja monipuoliseksi, mutta myös haastavaksi: ”Liikkuvia osia oli paljon. Kilpailutiimien johdatus mukaan kilpailuun vaatii paljon ohjeistusta ja onneksi mukana oli koko 6Aika avoin data -kärkihankkeen porukka opastamassa kisailijoita! Lisäksi itselläni oli kokemusta vastaavan kisan järjestämisestä, tosin tämä oli laajuudeltaan paljon isompi ja siten haastavampi toteutukseltaan.”

DataBusiness Challenge

Kilpailuun osallistui 42 työtä, joista 20 valittiin finaaliin vertaisäänestyksen ja kisatiimin valinnoilla. Finaaliin selvinneistä töistä valittiin luovin konsepti, innovatiivisin digitaalinen sovellus ja idea, jolla on paras bisnespotentiaali. Finaalissa palkittiin tuomaristopisteiden perusteella 5 parasta työtä.

Töitä tuli ympäri Suomea, ja kilpailun suosio asetti omat haasteensa: ”Isoin työ oli saada asiat järjestymään aikataulussa, sillä toimijoita ja tehtäviä oli todella paljon. Loppugaala oli samalla huipentuma koko puolen vuoden työlle! Siinä vaiheessa sai jo nauttia ja kaikki menikin hienosti!”

Kilpailupäällikön työtä ohjasi Petteri Sintonen Tampereen kaupungilta sekä DataBusiness Challenge -tiimi, joka koostui 6Aika avoin data kärkihankkeen väestä.

Lisätietoa kilpailusta voi lukea osoitteesta www.databusinesschallenge.fi

VIDEOTALLENNE DATABUSINESS CHALLENGE GAALASTA

”Sannalla oli ilmiömäinen kyky ottaa huomioon kaikkien viiteryhmien tarpeet ja odotukset ja ylittää ne organisoimalla vuoden suurin avoimen datan kilpailu. Hänen avullaan DataBusiness Challenge onnistui tavoitteissaan ja kilpailukokonaisuus oli menestys. Voin lämpimästi suositella Sannaa vastaavanlaisten suuremman luokan tuotantojen johtoon.” – Petteri Sintonen, Tampereen kaupunki