Johdanto GeoServerin käyttöön

14.05.2024 - 17.05.2024 (4 x 3 h (etä))

Hinta
1699 € (+ ALV) / hlö
Kieli
suomi
Kesto
4 x 3 h (etä)
Tyyppi
Syventävä kurssi
 
 

Kurssilla perehdytään GeoServer-palvelinohjelmiston perustoiminnallisuuksiin. GeoServer on avoimen lähdekoodin kartta- ja paikkatietopalvelinohjelmisto, jota käytetään ja hallinnoidaan selaimen avulla. GeoServer tukee standardin mukaisia paikkatietorajapintoja, kuten mm. WMS-, WFS-, WCS-, WMS-T- ja WPS-jakeluprotokollia. Kurssilla osallistuja oppii GeoServerin käyttöön liittyvät keskeiset prosessit, kuten paikkatietoaineistojen lataamisen GeoServer-palvelimelle, käyttäjäprofiilien luomisen, kuvaustekniikan tuottamisen ja lopulta paikkatietoaineiston jakamisen. Kurssin jälkeen osallistuja osaa hallinnoida ja konfiguroida GeoServer-paikkatietopalvelinta sekä jakaa, käsitellä ja editoida sillä erilaisia paikkatietoaineistoja.

Kurssille osallistuvien tulee tuntea paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen perusteet. GeoServer-koulutus sopii etenkin niille, joilla on tarve julkaista erilaisia kartta-aineistoja verkkokarttapalvelussa. GeoServerin käyttöönottoa harkitseville kurssi antaa valmiudet palvelun hallintaan ja ylläpitoon, kun taas GeoServerin aktiiviset käyttäjät saavat tukea oman työn kehittämiseen ja vinkkejä tiedonhallinnan parantamiseen. Kurssin hintaan kuuluu 2 kk GispoHelp-tukipalvelu.

Toukokuussa 2024 ilmoittautuessasi molemmille GeoServer-kursseille saat osallistumismaksusta 5 % alennuksen. Valitse ilmoittautuessasi: Geoserver-paketti: Johdanto Geoserverin käyttöön 14.-17.5. ja Advanced Geoserver 21.-24.5. (8 x 3h) 3228 €

Ohjelma

  • GeoServerin perusteet
  • Verkkokäyttöliittymän rakenne
  • Vektori- ja rasteriaineistojen lisääminen
  • WMS-, WFS- ja WMTS-karttapalvelun julkaiseminen
  • Käyttäjähallinta
  • Kuvaustekniikka
  • GeoServerin lisäosat