Julkaistu 19.10.2022

Uusi työntekijä Gispon Turun verstaalle

Gispon paikkatietopajoilla käy kuhina, kun tälle syksylle Turun verstaalle saatiin vielä lisävahvistusta. Tällä kertaa mukaan liittyy Meri, joka on kiinnostunut mm. kuluttajakäyttäytymisestä, kissoista ja data-analytiikasta.

Kuka olet?

Olen turkulaistunut talousmaantieteilijä, KTM ja tutkija, joka halusi lähteä katsomaan hieman erilaista maailmaa. Kiinnostuksen kohteina kuluttajakäyttäytyminen ja kauppa sekä yhdyskuntasuunnittelu, joissa kaikissa paikkatieto on hyödyllinen työkalu.

Mistä pidät?

Nimelleni uskollisena pidän merestä: aaltojen tuijottelusta, purjehtimisesta ja avantouinnista; vaikka en tunne oloani vieraaksi metsässäkään. Lempiasioitani ovat mm. kissat, Islanti ja neulominen.

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo ja miksi juuri Gispo?

Kartat ovat kiehtoneet aina; jo ennen kuin luin tiiliskiven kokoisia fantasiaromaaneja, tiesin mitkä ovat niitä kirjoja, joiden kansien välistä todennäköisimmin löytyy karttoja. Kauppakorkeasta löysin pääaineekseni talousmaantieteen, ja sitä kautta pääsin tutustumaan paikkatietoon ja paikan merkitykseen erilaisia ilmiöitä tutkittaessa. 

Reilu vuosikymmen akateemisessa maailmassa sai kaipaamaan uusia tuulia. Päätin hakea data-analytiikan koulutusohjelmaan, jonka hakemukseen kirjoitin, että olisi mahtavaa, jos pääsisin yritykseen, joka tekee paikkatietojuttuja. Pääsin enkä voisi olla onnellisempi. Olen siis Gispossa työssäoppimassa ja kehittymässä paikkatieto-osaajana.

Mikä on supervoimasi?

Kokonaisuuksien hahmottaminen. Monimutkaisenkin asian voi esittää kaaviona laatikoiden ja viivojen  avulla ja mindmapin piirtäminen kannattaa aina.

Profiilikuva

Meri Malmari

Meri on talousmaantieteilijä, KTM, jonka kiinnostuksen kohteita ovat kuluttajat ja kauppa, yhdyskuntasuunnittelu sekä kaupunkikehitys, joista jokaisessa tiedon esittäminen kartalla on keskeisessä roolissa. Oikean ja oleellisen tiedon esittäminen ja järjestäminen onkin Merille tärkeää.