Julkaistu 29.11.2022

Uusi gispolainen: Juho Ervasti!

Marraskuussa gispolaisten paikkatietoartesaanien joukkio vain kasvaa! Juho Ervasti on työskennellyt aineenopettajana, mutta paikkatietoala vei mennessään ja toi hänet Gispon paikkatietopajalle. Mutta mitä supervoimia hänellä onkaan?

Kuka olet?

Olen paikkatiedosta kiinnostunut luonnontieteen FM. Aikaisemmin olen työskennellyt aineenopettajana, mutta vahva kiinnostus paikkatietoalaan sai minut hakeutumaan toisenlaiseen tehtäviin Gispolle.

Mistä pidät?

Vapaa-ajalla minulla on yleensä meneillään muutama liikuntaharrastus. Eniten olen viime aikoina lenkkeillyt ja kiipeillyt, mutta mm. kuntosali ja uinti kiinnostavat edelleen. Olen myös pienestä pitäen soittanut pianoa.

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo ja miksi juuri Gispo?

Paikkatiedon avulla pystyy tehokkaasti tutkimaan monipuolisesti erilaisia ilmiöitä sekä esittämään niitä visuaalisesti. Innostuin paikkatietoaiheesta yliopisto-opintojen aikana ja halusin tehdä siihen liittyvää työtä sekä oppia kaikenlaista uutta paikkatietotyöstä. Arvostan myös avoimen datan ja lähdekoodin periaatteita, joka teki Gisposta houkuttelevan työnantajan.

Mikä on supervoimasi?

Kärsivällisyys ratkaista ongelmia ja opetella uutta.

Profiilikuva

Juho Ervasti

Juho Ervasti on luonnontieteen FM, jota kiinnostaa paikkatieto ja eri luonnonmaantieteelliset ilmiöt. Vapaa-aika menee liikuntaharrastusten kuten kiipeilyn ja lenkkeilyn parissa.