Julkaistu 10.10.2017

Turku Future Hackathon – Gispo kilpailun fasilitoijana

Kun Turussa tarjoutui tilaisuus konseptoida ja toteuttaa sovelluksia Turun kampus- ja tiedepuiston alueen ihmisten ja yritysten hyväksi,  yhteensä 16 tiimiä ja kymmeniä ihmisiä otti haasteen vastaan ja lähti tavoittelemaan 8000 € palkintoa. Gispo Oy oli mukana Turku Science Park Oy:n tilauksesta avustamassa ja sparraamassa tiimejä. Hackathon järjestettiin yhden viikonlopun aikana 29.9.-1.10.2017. Pidemmän aikavälin tavoitteena on luoda Turun tiedepuiston alueesta mahdollisimman elävä kaupunginosa. 

AVOINTA TIETOA, 3D-KAUPUNKIMALLI JA IOT-ALUSTA

Turun kaupunki tarjosi kilpailutiimeille erilaisia avoimia aineistoja ja ohjelmointirajapintoja esimerkiksi joukkoliikenteeseen, tapahtumiin ja paikkatietoon liittyen. Myös Turun 3D-malli tarjottiin kilpailijoiden käyttöön. Tarjolla oli myös Sova3D:n www-alusta ja Elisan IoT-alusta. Aineistoihin voi tietenkin edelleen tutustua ja hyödyntääkin. Viikonlopun aikana toteutettiin myös pieni happihyppely, jossa Turun kaupungin Janne Mustosen johdolla tutustuttiin alueeseen ja samalla Gispo kuvasi Mapillaryyn alueen kuvia.

Mahtavat voittajatiimit

Voittajiksi tuomaroitiin lopulta kaksi tiimiä: Go Questing ja TwinCities. Toisen voittajatiimin osallistujat eivät tunteneet toisiaan ennestään ja kokivat feenixmäisen kohtalon voittamalla kisan. Molemmat tiimit voittivat 4000€ ja pääsevät pitchaamaan ideaansa Turun vierailu- ja innovaatiokeskuksen avajaisiin 7.12.2017.

”Oli kyllä hurjan hauska tapahtuma – mielettömän motivoituneita tiimejä ja hyvin nappasivat kiinni noinkin haastavasta ideasta”, pohtii Gispon Sanna Jokela, joka toimi tilaisuuden fasilitaattorina.

Gispon tiimi apuna

Tilaisuuden juontamisesta ja aikataulutuksesta vastasi Gispon Sanna Jokela. Erno Mäkinen Gispolta puolestaan tuki tiimejä avoimen datan hyödyntämisessä ja teknisten alustojen käytössä. Asiantuntijat Elisalta, Turun kaupungilta ja Varsinais-Suomen liitolta ja Turku Science Parkilta ohjasivat myös tiimejä. 

”Järjestetty Turku Future Hackathon -tapahtuma oli onnistunut uuden toimintamallin kokeilu jossa tehdään kumppaneiden kanssa käytännön työtä  kädet saveen meiningillä. Tälläisten tilaisuuksien fasilitointi ja sen onnistuminen on ensiarvoisen tärkeää ja tässä työssä Gispo onnistui mahtavasti.” – kertoo eritysiasiantuntija Janne Mustonen Turun kaupungilta.

”Hackathon-tyyppisessä tapahtumassa kilpailun vetäjällä on merkittävä rooli ohjelman sujuvassa etenemisessä sekä fiiliksen luomisessa. Homma oli koko viikonlopun Sannan hyppysissä ja positiivinen energia siirtyi niin kilpailijoihin kuin järjestelyporukkaankin. Hyvin vedetty! :)”  – Kalle Luhtinen, Turku Science Park Oy

Perjantain 29.9.2017 tilaisuuden esitykset

Tiimien pitchaukset

Trello-taulu (tiimien projektikuvaukset ja ohjeistukset)

Profiilikuva

Sanna Jokela

Sanna Jokela on Gispo Suomen toimitusjohtaja sekä maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti avoimen lähdekoodin ja avoimen datan verkostot ja yhteistyö, karttojen teko sekä laajat paikkatietojen yhteiskäyttöisyyteen liittyvät projektit. Sanna harrastaa mm. sisustamista ja puutarhailua.