Julkaistu 30.9.2022

Niko ja Timo ovat liittyneet Gispon tiimiin!

Gispo on saanut vahvistusta Helsingin yksikköön! Luonnon ja käsitöiden parissa viihtyvä Niko sekä kalastamisesta ja musiikista pitävä Timo liittyivät tiimimme. Niko on ongelmanratkaisusta ja sovelluskehityksestä kiinnostunut diplomi-insinööri, ja Timo puolestaan pitkän paikkatietoalakokemuksen omaava maanmittauksen diplomi-insinööri.

Kuka olet?

Niko: Olen paikkatietoon hurahtanut vesi- ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, jota kiinnostaa kehittää ja rakentaa tietoteknisiä työkaluja. Opinnoissani kallistuin jo vahvasti ohjelmoinnin ja mallintamisen suuntaan, ja nyt työelämässä löydän itseni yhä vahvemmin GIS-alkemian ääreltä.

Timo: Olen Maanmittauksen DI (geoinformatiikka, mediatekniikka) Espoosta. Ensimmäiset IT-alan työpaikkani oli 2000-luvun alussa IT-tuessa ja myöhemmin ylläpidossa. Diplomityötä ja “oman alan töitä” pääsin tekemään Maanmittauslaitokselle 2012, missä ura jatkui Oskari-pohjaisten palveluiden ja kansallisen paikkatietoinfrastruktuurin kehittämisen parissa erilaisissa tehtävissä aina vuoteen 2022, jolloin siirryin Gispolle.

Mistä pidät?

Niko: Kaikenlainen tekniikka sekä luonto ovat olleet jo pienestä pitäen kiinnostuksen kohteitani. Kesäisin viihdynkin hyvin vaellusreissuilla ja muuten ulkoillessa, arkena harrastan säännöllisesti miekkailua ja kiipeilyä. Arjen kiireiden salliessa teen mielelläni erilaisia rakennus- ja käsityöprojekteja laidasta laitaan – pienestä remontoinnista historiallisiin metallitöihin.

Timo: Harrastan kaikenlaista salibandystä ja frisbeegolfista viljelyspalstan hoitoon, mutta joka kesän kohokohta on ehdottomasti kavereiden kanssa toteutettava kalastusreissu Lappiin.

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo ja miksi juuri Gispo?

Niko: Paikkatietoalassa yhdistyy moni mielenkiintoinen asia: kartat, informaation visualisointi, sovelluskehitys, optimointi ja poikkitieteellisyys. Paikkatiedon parissa työskentely tuntuu siis mielenkiintoiselta, minkä lisäksi myös tärkeältä – onhan paikkatieto yksi olennaisimpia yhteiskuntaamme pyörittäviä voimia.

Työskentelin aiemmin enimmäkseen hydrologian parissa, mutta halusin kehittyä paikkatieto-osaajana ja monipuolistaa profiiliani kokonaisvaltaisena ympäristöasiantuntijana ja sovelluskehittäjänä. Gispo sopi tähän tavoitteeseen loistavasti, minkä lisäksi Gispolla pääsee työskentelemään avoimen lähdekoodin ja datan parissa, mitä pidän tärkeänä.

Timo: Tietoon perustuvan päätöksenteko ja kaiken toiminnan läpinäkyvyys ovat keskeisiä peruspilareita modernille yhteiskunnalle. Paikkatieto tekee näkyväksi ilmiöiden maantieteellisen ulottuvuuden ja mahdollistaa siten paremmat päätökset. Läpinäkyvyys, avoimet standardit, avoin data ja avoimen lähdekoodin ohjelmistot tarjoavat kaikille samat mahdollisuudet perehtyä yhteiskunnan päätöksentekoon ja Gispolla tätä tavoitetta pääsee edistämään.

Mikä on supervoimasi?

Niko: Osaan tarkastella asioita laatikon ulkopuolelta ja löytää ongelmiin uusia näkökulmia. 

Timo: Loputon kiinnostus uuden oppimiseen ja ihmisten auttamiseen.

Profiilikuva

Gispo

Gispo on vuonna 2012 perustettu suomalainen paikkatietoalan yritys, jonka kolme verstasta sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Joensuussa ja Tukholmassa. Tiimimme selvittää paikkatieto-ongelmat avoimen lähdekoodin ratkaisuilla.