Julkaistu 29.11.2022

Miikka Gispoon mukaan

Espoon suunnalta saatiin marraskuussa Gispon artesaaniporukkaan jälleen yksi käsipari lisää. Kaakkois-Aasiassakin pyörähtänyt Miikka on kiinnostunut paikkatiedon ja ohjelmoinnin lisäksi mm. jalkapallosta ja historiasta.

Kuka olet?

Olen Espoossa lymyävä tieto- ja viestintätekniikan insinööri (AMK), jonka pääaineena oli mobiilisovellukset. Avoimeen dataan ja paikkatietoihin kiinnostus heräsi Kaakkois-Aasiassa suoritetun harjoittelun, sekä opinnäytetyön  yhteydessä.

Mistä pidät?

Ohjelmoinnin ja paikkatietojen lisäksi mielenkiintoa herättää myös datan visualisointi ja avoimen lähdekoodin ratkaisut. Vapaa-ajat vietän historiaa käsittelevien dokkarien ja jalkapallon parissa.  Arkena jalkapallo vaihtuu strategiapeleihin.

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo ja miksi juuri Gispo?

Alassa kiinnostaa erityisesti sen tarjoamat miltei rajattomat mahdollisuudet ja potentiaali. Valmistuessani tiesin haluavani töihin paikkatietojen pariin ja Gispo pisti silmään avoimen lähdekoodin ratkaisuilla, joita olin jo hieman käyttänyt. Lisäksi töiden monipuolisuuden tarjoamat kehitysmahdollisuudet olivat erityisesti mieleen.

Mikä on supervoimasi?

Jalkapallo-otteluiden tuloksien väärin arvaaminen.

Profiilikuva

Miikka Kallio

Miikka on AMK-taustainen tieto- ja viestintätekniikan insinööri, jonka kiinnostuksen kohteet ovat datan visualisointi, kartat ja avoimen lähdekoodin ratkaisut. Vapaa-ajalla Miikka harrastaa mm. jalkapallon ja historiaa käsittelevien dokkareiden katselua.