Julkaistu 24.2.2017

Mapillaryllä luontopolkuja kartoittamaan?

Haluatko toteuttaa matkailukäyttöön virtuaalipolkuja tai saada tietoa niiden käytöstä ja kunnosta? Tai vaikkapa tarkastella koulumatkojen pituutta ja turvallisuutta. Mapillary:n avulla tämä onnistuu kätevästi. Kerää tiedot itse, työporukan kanssa tai joukkoistamalla ja hyödynnä sitten omassa työssäsi. Tässä esimerkki Espoon maaseudulta.

Kaupunkisuunnitteluun ja tiestön hoitoon

Palvelu on varmasti erityisen kiinnostava kaupunkisuunnittelun ja tiehuollon kannalta. Kuvista voidaan tarkistaa myös tiestön ja polkujen kunnossapitotietoja ja ohjata näin laadunvalvontaa (esim. hiekoitustarpeiden täyttyminen, palautteisiin vastaaminen). Mapillary tunnistaa kuvista automaattisesti liikennemerkit ja rakennetun ympäristön.

Vertaile kuvia ja luo virtuaalipolkuja

Ajallinen vertailu on myös mahdollista eri vuodenaikojen välillä. Esimerkiksi puiden lehtiaikana ja lehdettömänä aikana voidaan tarkastella liikennemerkkien ja väylien näkyvyyttä. Luontopolkujen virtuaalikokemukset mahdollistuvat myös palvelun avulla ja samalla saadaan enemmän tietoa ihmisten liikkumisesta reiteillä.

Kännykkäsovellus hoitaa homman

Tarvitset vain kamerakännykän, johon Mapillary-sovelluksen voi ladata ja vähän kuntoilua. Vaativampaan käyttöön kannattaa kuitenkin hankkia järeämpiä kameroita, jotka voi kiinnittää esim. pyörään tai ajoneuvoon.

Gispo auttaa

Mapillary on maailmanlaajuinen palvelu, joka tallettaa otetut katunäkymäkuvat ja muodostaa niistä reittejä ja virtuaalinäkymiä. Kuvat ovat avointa dataa ja ne voi myös ladata omaan käyttöön pakattuna. Gispo Oy tarjoaa Mapillaryn käyttökoulutuksia sekä työpajoja ja voimme toimia joukkoistamisen mahdollistajana. Voimme myös yhdessä suunnitella palvelun käyttöä tarpeisiinne. Ota yhteyttä info@gispo.fi tai soita 040 725 2042 (Pekka Sarkola), niin jutellaan lisää!

Profiilikuva

Sanna Jokela

Sanna Jokela on Gispo Suomen toimitusjohtaja sekä maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti avoimen lähdekoodin ja avoimen datan verkostot ja yhteistyö, karttojen teko sekä laajat paikkatietojen yhteiskäyttöisyyteen liittyvät projektit. Sanna harrastaa mm. sisustamista ja puutarhailua.