Julkaistu 1.6.2023

Helsingin paikkatietopajan kesävahvistuksena aloittaa Mika

Kuka olet?

Olen maisterivaiheen opiskelija Aalto yliopistosta pääaineenani Complex Systems. Opintoni painottuvat datatieteeseen ja kaikenlaisen datan kanssa työskentely onkin lähellä sydäntäni. Kiinnostuksen kohteita ovat mm. tekoäly, koneoppiminen ja neuroverkot.  

Mistä pidät?

Tekniikka ja kaikenlaiset vekottimet ovat aina kiinnostaneet minua. Tykkään myös musiikista ja soitankin hieman kitaraa. Eläimet ovat minulle rakkaita: minulla on kaksi kissaa. Kaikista suurin intohimoni on kuitenkin historia. Kulutan sitä etenkin lukemalla ihan kaikesta laidasta laitaan, ja rakastan vanhoja karttoja.

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo ja miksi juuri Gispo?

Paikkatietoala on minulle vielä hyvin uutta, mutta kiinnostaa valtavasti. Sitä tarvitaan niin monessa arjen ihan perusasiassa, lähtien vaikkapa paikantamisesta ja navigoinnista. Muutenkin, kartat ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Haluankin kehittyä raudanlujaksi paikkatieto-asiantuntijaksi ja uskon, että Gispo tarjoaa minulle parhaat mahdollisuudet sillä polulla.

Mikä on supervoimasi?

Minulla on erinomainen muisti: muistan yleensä kaiken tarpeellisen ja turhankin vielä vuosien päästä.

Profiilikuva

Mika Sorvoja

Mika on datatieteen maisterivaiheen opiskelija, jota kiinnostaa kaikenlaisen datan kanssa puuhaaminen ja sovelluskehitys. Vapaa-aikansa Mika viettää kissojen, historian ja musiikin parissa.