Julkaistu 4.5.2022

Gispolla aloittaa uusi paikkatietoartesaani Joona!

Gispon Joensuun osaston henkilöstömäärä tuplaantuu, kun Joona liittyy joukkoomme! Joonaa kiinnostavat paikkatietopähkinöiden ratkomisen lisäksi liikunta ja karttojen yksityiskohdat.

Kuka olet?

Lupsakka savolainen paikkatietoimmeinen. Taustaltani olen yhteiskuntamaantieteilijä ja opinnoissani suuntauduin erityisesti geoinformatiikkaan. Tämän lisäksi sivuaineena tuli luettua metsätiedettä ja tietojenkäsittelytiedettä. Kymmenen vuotta olen pitänyt majaani Pohjois-Karjalan pääkaupungissa Joensuussa.

Mistä pidät?

Liikunta ja maastohiihto on olleet aina lähellä sydäntä. Nuorempana tuli harrastettua hiihtoa aina kilpatasolla asti. Tällä hetkellä liikuntalajeista erityisesti sulkapallo ja salibandy liikuttavat minua eniten. Muuna aikana kaikenlainen puuhastelu, liittyipä se kodin rakentamiseen tai pihatöihin saa minun mielenkiinnon hereille.

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo ja miksi juuri Gispo?

Alunperin paikkatietoalasta kiinnostuin karttojen ja maantieteen kautta. Karttojen lukemattomat eri yksityiskohdat ovat saaneet minut aina haltioihin. Tykkään kaikenlaisista virityksistä ja ongelmanratkaisusta. Niitähän paikkatietoalalalla pääsee kehittelemään kyllästymiseen asti.

Gispossa kiinnostaa avoimien järjestelmien eturintamassa oleminen ja kaikenlainen uuden kehittely. Odotan myös oman osaamisen syventämistä ja uuden oppimista.

Mikä on supervoimasi?

Supervoimani kumpuavat analyyttisyydestä, nopeaoppisuudesta ja kokonaisuuksien hahmottamisesta.

Profiilikuva

Joona Rissanen

Joona Rissanen on yhteiskuntamaantieteilijä Joensuusta, mutta juuret ovat vahvasti Savossa. Kiinnostuksen kohteina ovat avoimet järjestelmät ja kaikenlaisten paikkatietopähkinöiden ratkominen. Kokemusta löytyy etenkin kuntasektorin paikkatietotehtävistä. Vapaa-aika kuluu liikunnan ja kaikenlaisen puuhastelun parissa.