Julkaistu 1.2.2024

Esittelyssä Gispon tiimin uusin vahvistus: Reetta

Tammikuussa Gispon tiimi vahvistui peräti kahdella uudella osaajalla. Viimeisimpänä mukaan paikkatieto-asiantuntijoiden joukkoon liittyi Reetta.

Kuka olet?

Olen maantieteilijä ja metsätalousinsinööri (AMK), jolla on yli kymmenen vuoden kokemus paikkatiedon opettamisesta ammattikorkeakoulussa bio- ja luonnonvara-alalla sekä paikkatiedon täydennyskoulutuksesta. Toimistotyön lisäksi saappaat, perinteiset paperikartat ja satelliittipaikannus ovat tulleet tutuiksi vuosien saatossa.

Mistä pidät?

Pidän paikkatiedon analysoinnista ja visualisoinnista. Erityisesti metsä- ja luontotietoaineistojen tutkiminen on mielenkiintoista. Vapaa-aikani vietän mieluiten luonnossa: laduilla, poluilla ja polkujen ulkopuolella. 

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo ja miksi juuri Gispo?

Paikkatietoalassa kiehtoo sen jatkuva kehittyminen ja erityisesti avointen aineistojen laajat hyödyntämisen mahdollisuudet. Olen seurannut Gispon toimintaa useamman vuoden ja hyödyntänyt Gispon blogista luettuja aineisto- ja QGIS-vinkkejä. Gispo tekee ainutlaatuista työtä avoimen datan ja avointen paikkatieto-ohjelmistojen parissa. Uskon, että täällä työskennellessäni saan kehittää omaa paikkatieto-osaamistani monipuolisesti, ja asiakkaiden kouluttamisen kautta saan toivottavasti innostettua lisää uusia osaajia alalle.

Mikä on supervoimasi?

Maalaisjärki.

Profiilikuva

Reetta Lindberg

Reetta on maantieteen FM ja metsätalousinsinööri (AMK), jonka kiinnostuksen kohteisiin kuuluu avoimen paikkatietodatan analysointi ja visualisointi sekä uusien asioiden oppiminen.