Julkaistu 18.1.2024

Emil liittyi Helsingin verstaalle

Uusien gispolaisten ystäväkirjan kysymyksiin pääsee tällä kertaa vastaamaan Emil, joka on Gispon Helsingin verstaan uusin vahvistus.

Kuka olet?

Olen paikkatietotaituri Kirkkonummelta ja innostun siitä, kun saan kertoa paikkatiedon ilosanomasta ei-(vielä)alalla oleville. Olen suomenruotsalainen maantieteilijä (FM), joka asuu Helsingissä, ja kun en tuijota karttaa tai seinää, niin luen kirjoja. Eli kun et jaksa enää kuunnella sekavaa selittelyä jostain QGISin uudesta napista, niin kerro minulle jostain itsellesi tärkeästä kirjasta. 

Mistä pidät?

Kissastani, paikkatiedosta (yllätys!), kikherneistä, uuden oppimisesta, lenkkeilystä, vapaaehtoistoiminnasta, hunajameloneista, pyöräilystä, OpenStreetMapistä, metsästä, musiikista ja pöllökehrääjistä. Siinä kaikki, tärkeysjärjestyksessä.

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo?

Tällä hetkellä minuaa kiehtoo tekoälyn vaikuttavuus alaan. En ole vielä hirveesti nähnyt hyviä käyttötarkoituksia, mutta uskoisin niiden vielä ilmestyvän. 

Mikä on supervoimasi?

Osaan vaihtaa vaipan (huom! vauvan), rapsuttaa purevaa kissaa jalalla, kieltää taaperoa syömästä vessaharjaa ja olla itkemättä samaan aikaan. 

Jos olisit työkalu, mikä työkalu olisit?

Pottiputki, eli semmonen putki, jolla istutetaan taimia. Kuten putki, minäkin olen melko pitkä ja laiha. Tykkään myös istuttaa tietoa paikkatiedosta ihmisiin. Ei tainnut olla sattuma, että ensimmäinen kesätyö olikin istuttaa uutta mäntymetsää pottiputkella. 

Liitä tähän kuva lemmikistäsi:

Emil

Viggo-kissa kuulee, että Emil on avannut kissanruokapurkin 3 km päästä.

Profiilikuva

Emil Ehnström

Emil Ehnström on maantieteen FM, joka osaa paikkatietosanoja kolmella kielellä (suomi, ruotsi, englanti). Ongelmien ratkominen QGISin ja Pythonin avulla sekä paikkatiedosta puhuminen yleisölle ovat Emilin lempipuuhia. Vapaa-ajalla hänet voi nähdä omalla kotisohvallaan kirja kädessä.