Suomi.fi-kartat -palvelun etäkoulutukset

Suomi.fi-kartat käyttöönottokoulutus

Tässä kahden tunnin koulutuksessa opitaan luentojen ja harjoituksien avulla Suomi.fi-kartat-palvelun käyttöön. Suomi.fi-kartat-palvelussa voit luoda kartan ja julkaista sen omilla verkkosivuillasi.

Suomi.fi-kartat on osa Suomi.fi palvelukokonaisuutta ja sinne on pääsy viranomaisille ja viranomaistoimintaa toimittaville tahoille. Palvelua kehittävät DVV ja Maanmittauslaitos yhdessä. Suomessa on jo yli 200 organisaatiota ottanut Suomi.fi-kartat palvelun käyttöön (Oskari Community 2019).  Karttapalvelu voi olla sellaisenaan upotettuna organisaation sivuille, tai sitä voi räätälöidä omiin tarpeisiin. Yksinkertaisimmillaan Suomi.fi-kartta voi näyttää vaikkapa jonkin yksittäisen toimipisteen sijainnin. Esimerkkejä Suomi.fi-kartat palvelun avulla tehdyistä toteutuksista ovat esimerkiksi Kalastusrajoitus.fi, Karttapaikka tai Kelan asiointipalvelu.

Koulutus sopii kaiken tasoisille viranomaisille. Koulutus toteutetaan etäyhteyden avulla ja kouluttaja ohjaa 4 hengen opiskelijaryhmää koulutussession aikana.

Huomaathan, että sama kurssi on myös itsenäisesti opiskeltavana GispoLearning-alustallamme.

Koulutuksen kuvaus:

  • Mikä on Suomi.fi-kartat palvelu?
  • Miten visualisoin aineistoja?
  • Miten lisään ja tuotan omia aineistoja?
  • Miten julkaisen ja upotan karttanäkymiä?

Rekisteröidy palveluun ennen koulutusta

Koulutus toteutetaan hyödyntäen koulutettavien omia palvelun tunnuksia. Sitä varten koulutukseen osallistuminen vaatii tunnuksien hankkimista. Rekisteröityminen palveluun on näppärää ja se tapahtuu Maanmittauslaitoksen sivujen kautta.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus soveltuu läpi julkishallinnon laajasti henkilöille, jotka potentiaalisesti hyödyntävät karttoja ja paikkatietoaineistoja työssään. Hallinnon karttapalvelu on hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista annetun lain (571/2016, KaPA-lain) 3.1 § 9 kohdassa määritelty yhdeksi yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista. Siihen on käyttöoikeus kaikilla julkishallinnon viranomaisilla sekä sopimuksella julkista tehtävää hoitavilla organisaatioilla.

Miten verkkokoulutus toimii?

Koulutus tehdään etäyhteyden kautta videopuhelusovelluksen avulla. Etäyhteys testatataan ennen kouluttamista ja ohjeet siihen lähetetään hyvissä ajoin. Kouluttaja ohjeistaa harjoituksien tekoa etäyhteyden kautta ja harjoitukset tehdään omalla koneella, jolle on etukäteen asennettava koulutuksessa käytettävät ohjelmistot. Yhteen koulutukseen mahtuu neljä koulutettavaa ja koulutus pidetään yhtenä kahden tunnin sessiona.

Tukipalvelu 2 kk

Koulutukseen jälkeen käytössäsi on oikeudet kahdeksi kuukaudeksi tukipalveluumme. Tukipalvelusta saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön.

Lisätiedot

Kysy erikseen hintatietoja isommille ryhmille.

Santtu Pyykkönen on aluetieteen HM, jota kiinnostaa erityisesti paikkatieto kaikkine ulottuvuuksineen, avoimen lähdekoodin ohjelmistot ja yhteisöt sekä kaupunkikehitys. Harrastuksina mm. juokseminen ja lukeminen.