QGIS-koulutukset

Mikä on QGIS?

QGIS on helppokäyttöinen ja monipuolinen paikkatietojen käsittelyyn ja analysointiin soveltuva avoimen lähdekoodin työpöytäohjelmisto. QGIS:in kehitys alkoi vuonna 2002 ja nykyään se on laajasti käytössä niin julkishallinnon kuin yksityisen puolen organisaatioissa.

Millaisia koulutuksemme ovat?

Koulutuksemme liikkuvat ympäri Suomea ja jopa rajojen yli. Sinun on mahdollista osallistua erikseen järjestetyille kursseillemme, tilata meidät omiin tiloihisi tai suorittaa kurssejamme missä ja milloin vain Gispolearning -verkko-oppimisympäristössämme. Koulutuksiin kuuluu luentojen lisäksi harjoituksia, ja sopiva ryhmäkoko kurssille on 5–20 henkeä.

Peruskoulutusten lisäksi tarjoamme QGIS:in työkaluihin liittyviä jatkokoulutuksia: geoprosessointi, ilmakuvien oikaisu, visualisointityöpajat jne. Kysy rohkeasti lisää jatkokoulutuksista.

Kenelle koulutuksemme sopivat?

QGIS on monipuolinen ohjelmisto erilaisiin työkuviin, olitpa sitten esimerkiksi maankäytön suunnittelu-, ympäristö-, matkailu-, kulttuuri- tai tilastoalalla. Paikkatietoa hyödynnetään hyvin laajasti yhteiskunnassa, minkä vuoksi siihen liittyvien työkalujen käytön ymmärtäminen ja hyödyntäminen on tulevaisuudessa jopa kansalaistaito.

Kahden päivän johdantokoulutukseen osallistujilla ei tarvitse olla ennakkotietoja paikkatietoaineistoista tai ‐ohjelmistoista. Yhden päivän koulutuksiin sekä johdantokursseille osallistuvilla kannattaa olla hieman aiempaa kokemusta paikkatieto-ohjelmistoista.

Tukea koulutuksen jälkeen

Koulutukseen jälkeen saat käyttöösi tukipalvelumme ilmaiseksi sovituksi ajanjaksoksi. Tukipalvelusta saat henkilökohtaista neuvontaa ohjelmiston käyttöön ja voit tukeutua myös palvelun ratkaisutietokantaan, johon on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä. Ilmaisen tukipalvelun pituus vaihtelee koulutuksittain. Tutustu tukipalvelutarjontaamme tästä.