Peruskurssit

Lähiopetuksena järjestettävät peruskurssit antavat koulutettavalle perustaidot kustakin opetettavasta aiheesta. Peruskursseja pyritään järjestämään puolivuosittain (käytännössä keväisin ja syksyisin), mutta aikataulut elävät kysynnän mukaan.

Johdanto QGISin käyttöön

Kurssi on suunnattu aloittelijoille, eikä opiskelijalla tarvitse olla aikaisempaa paikkatietotaustaa.

Kahden päivän kurssilla opiskelija oppii käsittelemään ja analysoimaan paikkatietoaineistoja sekä tuottamaan karttoja QGIS-ohjelmistolla. Kurssilla käydään läpi mm. koordinaattijärjestelmien perushaasteita, erilaisia aineistoformaatteja ja paikkatietoaineistojen käsittelyä.

Kurssiin sisältyy neljän kuukauden ilmainen tukipalvelu!

Kouluttajana toimii Salla Multimäki, Sanna Jokela tai Mikael Vaaltola.

Johdanto QGISin käyttöön päivässä

Kurssi on tarkoitettu kokeneemmille paikkatietoalan osaajille, joille QGISin käyttöliittymä on vielä suhteellisen tuntematon.

Yhden päivän peruskurssilla opiskelija oppii hahmottamaan QGIS-ohjelmiston perustoiminnot sekä käsittelemään ja analysoimaan paikkatietoaineistoja.

Kurssiin sisältyy neljän kuukauden ilmainen tukipalvelu!

Kouluttajana toimii Salla Multimäki, Sanna Jokela tai Mikael Vaaltola.

Ilmoittaudu mukaan kurssille!

12.9.2019-13.9.2019 Johdanto QGISin käyttöön

Valitettavasti tämän kurssin seuraavaa järjestämisajankohtaa ei ole vielä tiedossa!

Johdanto PostGISin käyttöön

Haluatko oppia hyödyntämään paikkatietojen tallennuksessa PostGIS-tietokantaa? Spatiaalidatan hallintaan tarkoitettu PostGIS on lisäosa markkinoiden johtavaan ja ilmaiseen PostgreSQL-tietokantaan. PostGISin avulla laajojen paikkatietoaineistojen hallinta helpottuu ja nopeutuu!

Kahden päivän kurssilla opit asentamaan tietokannan sekä tekemään kyselyitä ja analyyseja SQL-lausekkeilla. Koulutuksessa opitaan myös mm. konfiguroimaan karttaprojektioihin liittyviä ongelmia.

Kurssiin sisältyy neljän kuukauden ilmainen tukipalvelu!

Kouluttajana toimii Pekka Sarkola tai Mikael Vaaltola.

Johdanto GeoServerin käyttöön

Kurssi on suunnattu paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen peruskäyttäjille, joilla on tarve julkaista kartta-aineistoja verkkokarttapalvelussa. Kurssilla tutustutaan GeoServerin graafiseen käyttöliittymään ja sen toiminnallisuuksiin.

Kahden päivän kurssilla opiskelija saa valmiudet GeoServer-palvelun hallintaan ja ylläpitoon sekä tukea työn kehittämiseen ja vinkkejä tiedonhallinnan parantamiseen.

Kurssiin sisältyy neljän kuukauden ilmainen tukipalvelu!

Kouluttajana toimii Mikael Vaaltola.