Opi tuottamaan Hallinnon karttapalvelulla karttanäkymiä verkkoon

Helposti karttoja viraston verkkosivuille

Gispo kouluttaa asiakkaitaan myös Hallinnon karttapalvelun käyttöön. Palvelun avulla julkisen hallinnon piiriin kuuluvat henkilöt, yhteistyökumppanit ja muut asianomaiset voivat julkaista helposti karttanäkymiä julkaistavaksi asiakkaille, sidosryhmille tai vaikkapa sisäisesti. Palvelusta saa käyttöön kartta-aineistoja läpi hallinnon alojen ja sinne voi myös tuottaa ja ladata omia paikkatietoaineistoja. Alla olevassa esimerkissä on haluttu visualisoida kiinteistörajoja ja tulvariskialueita. Karttanäkymän tuottaminen selainympäristöön ei vaatinut montaa klikkausta käyttäjältä.


Näe kartta koko näytöllä

Asiakaspalvelun tehostaminen kartoilla

Lisäksi voidaan kuvitella Hallinnon karttapalvelu työkaluksi myös asiointipalveluprosessien jouheistamiseen. Alla olevassa esimerkissä kaupungin asiakkaille on tuotettu karttanäkymä, jonka avulla asianomainen saa vastauksen kysymykseen “Onko kiinteistöni pohjavesialueella?”. Näin vain muutaman klikkauksen avulla, viranomainen saa potentiaalisesti hoidettua suuren osan asiakaskyselyistään karttanäkymän julkaisemisella.


Näe kartta koko näytöllä

Tutustu vielä palvelun tarjontaan ja tutki, saatko siitä hyödyn itsellesi: http://www.maanmittauslaitos.fi/hkp.

Gispon koulutus Hallinnnon karttapalvelun käyttöönottoon toimitetaan kahden tunnin mittaisena verkkokoulutuksena, johon lukeutuu asiantuntijan luentoja ja käyttöönoton optimoivia harjoituksia.

Santtu Pyykkönen on aluetieteen HM, jota kiinnostaa erityisesti paikkatieto kaikkine ulottuvuuksineen, avoimen lähdekoodin ohjelmistot ja yhteisöt sekä kaupunkikehitys. Harrastuksina mm. juokseminen ja lukeminen.

Vastaa