Oskari haltuun huhtikuussa!

Järjestämme yhteistyössä Ubigu Oy:n kanssa Oskari-ohjelmiston asennustyöpajan 24.4.2019 Helsingin Pasilassa. Päivän mittaisessa työpajassa tutustutaan Oskari-ohjelmistoon (http://www.oskari.org/), jonka avulla voidaan luoda monipuolisia web-karttapalveluja. Oskari mahdollistaa paikkatietoaineistojen katselun ja metatietojen yhdistämisen, OGC:n mukaisia paikkatietorajapintoja hyödyntäen. Oskari-palveluiden käyttäjät voivat tuoda palveluun omia paikkatietoaineistojaan sekä toteuttaa palvelun avulla kevyitä karttajulkaisuja ja räätälöidä niitä Oskari API:n avulla. Oskari on käytössä useissa suomalaisissa organisaatioissa, kuten Maanmittauslaitoksella, Tampereen kaupungilla ja Helsigin seudun ympäristöpalveluissa.

Tämä on laatuaan ensimmäinen Oskarin asennuskoulutus. Asennustyöpajassa käydään läpi Oskarin arkkitehtuuria sekä asennetaan ja konfiguroidaan Oskari-ohjelmisto valmiiksi alustettuun virtuaaliympäristöön. Työpajan aikana koulutettavat saavat eväitä Oskarin asennukseen ja virittämiseen myös omassa organisaatiossaan.

Kouluttajana toimii Ubigu Oy:n asiantuntija Marko Kauppi sekä avustajana Gispo Oy:n asiantuntijat Maiju Rekola ja Sanna Jokela.

KOULUTUSTILAT - OMA LÄPPÄRI MUKAAN

Koulutus järjestetään Helsingin Pasilassa ravintola Vaunun Lemmikki-neuvottelutiloissa (Ratapihantie 9, 00520 Helsinki). Työpaja toteutetaan omilla kannettavilla tietokoneilla. Kokoustilassa on käytössä Wi-Fi yhteys ja pistorasioita sekä lisäksi varataan paikalle jatkojohtoja. Omalle koneelle kannattaa etukäteen asentaa Putty- ja pgAdmin4-ohjelmistot. Tätä varten lähetetään koulutettaville ohjeistus ennen työpajaa. Koulutuksessa hyödynnetään virtuaalikoneita, joissa CentOS 7 -palvelinympäristöt on asennettu käyttäjille valmiiksi tarvittavin taustaohjelmistoin. Kannattaa pyytää oikeudet eri ohjelmistojen asentamiseen hyvissä ajoin tai kysyä koulutuksen järjestäjiltä lisää.

Oskari-asennustyöpajan tiedot

Ilmoittaudu mukaan

Paikka: Ravintola Vaunu (Ratapihantie 9, 00520 Helsinki)

Aika: 24.4.2019 klo 9-16

Hinta: 850 € (+ ALV)

Kysy lisää: sanna@gispo.fi

KOULUTUKSEEN KUULUU

Koulutuksen hintaan kuuluu aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounas. Koulutukseen kuuluu 2 kk Gispo Oy:n tarjoama tukipalvelujakso, jonka aikana voi kysyä ohjeistusta esim. GeoServerin ja PostGIS:n käytöstä. Oskari-aiheiset kysymykset ohjataan myös Oskarin meililistalle ja Gitteriin, sillä näihin halutaan lisää keskustelua ja käyttöä.

KENELLE KOULUTUS SOPII?

Koulutukseen osallistujien tulee tuntea paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen perusteet. Kokemus palvelinohjelmistoista ja palvelinympäristöistä on hyödyllistä.

Esimerkkejä Oskarin käytöstä