Mapillary työpajat

Lähdetään kuvaamaan katunäkymiä yhdessä!

Gispo Oy tarjoaa joukkoistamiseen soveltuvan katunäkymäpalvelu Mapillaryn käytön ohjeistusta ja koulutusta työpajamuodossa organisaatioille ja niiden sidosryhmille. Yksi 3,5 tunnin työpajakokonaisuus sisältää työpajan valmistelun kyseisen käyttötapauksen tarpeisiin, Mapillary-palvelun toiminnallisuuksien esittelyn sekä kenttätyöosion.

Kentällä katunäkymätietoja opetellaan kuvaamaan Gispo Oy:n kouluttajan opastuksella hyödyntäen asiakkaan omia action kameroita ja kamerakännyköitä. Kenttäosion jälkeen kuvat puretaan Mapillaryn palveluun suoraan kännykästä tai osallistuvien kannettavilla tietokoneilla/tietokoneluokassa. Koulutuksen jälkeen osallistujat ymmärtävät Mapillary kuvapalvelun toiminnallisuudet sekä osallistujat osaavat suorittaa Mapillaryn kuvauksia itsenäisesti.

Käyttötapauskohtaisesti tarjotaan avustusta jatkotöissä esim. kenttätöissä ja aineistojen purkamisessa. Esimerkiksi tietojen muokkaaminen ja kuvien siistiminen voidaan tehdä tuntityönä erikseen sopien. Joukkoistamisprojekteissa Gispo Oy tarjoaa myös markkinointitukea tapahtumien järjestämisessä erikseen sopien. Integrointityö esimerkiksi organisaation kotisivuille vaatii mahdollisesti Mapillaryn kaupallisen palvelun hankkimisen, sillä kävijämäärät voivat nousta isoiksi.

Kouluttajana toimii Gispo Oy:n kouluttajat FM Sanna Jokela tai DI Pekka Sarkola

Työpajan sisältö

  • Työpajan valmistelu
  • Mapillaryn toiminnallisuuksien esittely
  • Yhdessä ideointi
  • Kenttätestaus
  • Tietojen purku
  • Jatkotoimenpiteiden suunnittelu

Mikä Mapillary?

Katunäkymien tallennuspalvelu Mapillary on kasvanut globaaliksi avoimen datan kuvauspalveluksi. Katunäkymätiedot ovat varmasti tuttuja mm. Google StreetView-palvelusta. Mapillary on vastaava, mutta datan keruuta voi toteuttaa kuka tahansa. Gispo Oy on Mapillaryn virallinen partneri.

Mapillaryn avulla katunäkymätietoja ympäristöstä voi kerätä  ilman raskasta kalustoa tai kamera-autoja. Näin kuvamateriaalia voidaan kerätä myös luontopoluilta ja pyöräteistä. Joukkoistamalla tuotettu tieto kerätään kamerakännykällä tai GPS:llä varustetulla action kameralla - tarvitaan vain vähän muistia ja liikkumisen iloa.

 

Testaa Mapillarya

Lisätietoa

Yhden 3,5 tunnin työpajan hinta on 990€+ALV. Työpajaan mahtuu 10 henkeä ja se toteutetaan asiakkaan tiloissa ja laitteilla.

Lisätyöt (kuvien editointi, reittien korjaus, tapahtumien järjestäminen, kuvien keruu) sovitaan erikseen.

Kouluttajan mahdolliset matkakustannukset sovitaan ja laskutetaan erikseen.

Lue lisää: