Koulutukset

Gispon laajalta koulutustarjottimelta löydät kursseja niin paikkatiedon aloittelijoille kuin konkareille, lähellä ja kaukana. Tarjoamme avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen koulutuksia, joiden avulla organisaatiosi oppii hyödyntämään paikkatiedon perustyökaluja ja syventämään osaamistaan. Täältä alkaa matkasi GIS-mestariksi!

Kevään kurssit 2019


Ilmoittautuminen kevään kursseille on nyt auki! Klikkaa alta haluamaasi kurssia ja ilmoittaudu mukaan avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen huippukursseille.

Mikäli kalenterikoulutuksemme eivät sovi aikatauluusi, kysy tarjousta tai ota yhteyttä info@gispo.fi ja jutellaan lisää!

Opiskele verkossa


Haluaisitko oppia paikkatietoguruksi tehokkaasti omalta kotikoneelta? Klikkaa itsesi Gispon verkko-oppimisalustalle gispolearning.com ja tutustu kurssitarjontaamme! Uusia itseopiskeltavia kursseja lisätään alustalle koko ajan.

Lähiopetus ja työpajat


QGIS, PostGIS, Geoserver - menikö GIS:t sekaisin? Gispon lähiopetuskursseilla opit tuntemaan keskeisimmät avoimet paikkatieto-ohjelmistot, avoimen datan hyödyntämisestä ja paljon muuta. Tutustu kursseihimme ja lähde mukaan paikkatiedon ihmeelliseen maailmaan kurssittajiemme kanssa!

Salla Multimäki - QGIS opetukset
Santtu Pyykkönen - GispoLearning
Mikael Vaaltola - GeoServer
Pekka Sarkola - PostGIS, GeoServer
Erno Mäkinen - PyQGIS, GeoServer, OpenStreetMap
Sanna Jokela - QGIS, OpenStreetMap, Mapillary
 • Miten liitän teemakarttaani piirakkadiagrammeja taulukkomuotoisesta tiedosta? Mitä eroa on .qlr- ja .sld-kuvaustekniikkatiedostoilla ja miten niitä käytetään? Entä kuinka julkaisen interaktiivisen kartan nettisivuillani? Tällä kurssilla käydään läpi QGISn erikoistyökaluja kauniiden karttojen tuottamiseen.

 • QGISn uusin pitkäaikaisversio 3.4.3. julkaistaan alkuvuodesta 2019. Tällä siirtymäkursilla käydään läpi aiemman QGIS-version ja QGIS 3-version eroja. Pääset myös tutustumaan käteviin uusiin visualisointityökaluihin, 3D-maailmaan sekä ominaisuustietotaulun helpompaan muokkaukseen.

 • OpenStreetMap on joukkoistamalla tuotettu avoin kartta. Järjestämme mapathoneja, joissa suurella tai pienellä porukalla saadaan nopeasti tuotettua tietoa OpenStreetMapiin. OpenStreetMap on kätevä apu reititykseen ja esimerkiksi matkailun hyödyntämiseen. Lisäksi se on tehokas kriisinhallinnan väline esimerkiksi katastofialueilla.

 • PyQGIS koulutuksessa käydään läpi miten Python-ohjelmointikieltä voidaan hyödyntää QGIS:n kanssa esimerkiksi automatisointikoodien ja lisäosien tuotannossa. Aiempi kokemus ohjelmointikielistä tarpeen, Pythonista riittää alkeiden osaaminen.

 • GeoServer on monipuolinen väline paikkatietorajapintojen tuotantoon. Tällä kurssilla opitaan mm. WMS- ja WFS-standardien mukaisten rajapintojen tuotanto sekä kuvaustekniikan tuottamista.

 • PostGIS on tehokas työväline paikkatietojen tallentamiseen tietokantaan. Tässä koulutuksessa käydään kahden päivän aikana läpi PostGISn asennus ja käyttöönotto, sekä aineistojen käsittely ja prosessointi.

 • Kahden päivän QGISn johdantokurssilla tutustutaan monipuoliseen työpöytäohjelmistoon, jolla voit visualisoida paikkatietoaineistoja, tuottaa analyyseja ja tulosteita. QGISn työkaluvalikoimaa voi kartuttaa laajennososien ja muiden avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen kautta.

 • Jos olet jo tottunut paikkatietojen hyödyntäjä ja haluat siirtyä QGIS ohjelmiston käyttöön, tämä koulutus sopii sinulle. Koulutuksessa käydään läpi QGIS käyttöliittymän päätoiminnot ja tutustutaan mm. analyysien ja visualisointien tekoon.

 • pgRouting on PostGIS:n lisäosa, jonka voi kytkeä myös QGIS ohjelmistoon. Sen avulla voidaan tuottaa reitinoptimointia sekä saavutettavuusanalyyseja. Toteutamme asiakkaille työpajamuotoisesti pgRoutingin käyttöönottoa ja testailua.

 • Mapillary on kätevä katukuvaussovellus, jossa tietoja voi tuottaa kuka tahansa. Mapillarya käytetään katujen kunnostustöiden havainnoinnissa, liikennemerkkien kartoittamisessa, virtuaaliluontopolkujen tuotannossa jne. Toteutamme työpajoja Mapillaryn osalta asiakaskohtaiseti suunnitellen.

 • Koulutus johdattaa Cesium-kirjaston käyttöön 3D-karttasovellusten toteutukseen. Cesium on ohjelmistokirjasto, joka on tarkoitettu nimenomaan 3D-karttasovellusten toteutukseen. Koulutettavilla kannattaa olla jonkin verran aiempaa ohjelmointikokemusta.

 • Suomi.fi-kartat-palvelun eli Hallinnon karttapalvelun käyttöönottokoulutus. Suomi.fi-kartat on kätevä työkalu esimerkiksi kuntien viranomaisille. Palvelun avulla voi tuottaa oman karttaupotuksen omilla valinnoilla ja mahdollista on lisätä palveluun myös omia aineistoja. Tämä koulutus toteutetaan etäyhteyden avulla. Muista myös GispoLearning-alustamme, jota kautta kurssi on saatavilla itsenäisesti opiskellen.

 • Teemme usein asiakaskohtaisia räätälöityjä työpajoja tai koulutuksia. Voimme tuottaa uusia koulutussisältöjä olemassaoleviin materiaaleihin tai vaikkapa toteuttaa ihan uuden kokonaisuuden juuri sinun organisaatiosi käyttöön. Kysy lisää!

 • GeoServerin tehokäyttöön tarkoitetut kurssit toteutetaan joko asiakaskohtaisesti tai kutsumme kylään GeoServerin kehittäjiä. Tietoturva, kuvaustekniikka, optimointi tai vaikkapa INSPIRE-rajapintojen toteutus voi tulla GeoServerin käytössä vastaan.