Tietomallinnus

Toteutamme erilaisia tietomalli- ja kokonaisarkkitehtuuritöitä. Tällaisissa töissä on tärkeä käydä läpi asiakkaan erilaiset prosessit läpi, tuottaa käsitemalli ja lopulta itse tietomalli. Koska toteutukset tehdään mahdollisimman avoimesti, kehitystyötä pystytään viedä eteenpäin projektin jälkeenkin. Käyttöönottoprojekteissa voimme tuottaa lisäosia avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistoihin tai konfiguroida ohjelmistot paremmin tukemaan asiakkaan omaa käyttöä.

Yleiskaavan tietomallilla sujuvuutta prosesseihin ja tiedon saatavuuteen
Tuotimme yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa yleiskaavan digitalisoidun tietomallin, jonka tarkoituksena on helpottaa maankäyttötiedon ja maankäytön kokonaisprosessin sujuvuutta. Tietomalli rakennettiin vastaamaan . . .
Tampereen yleiskaavan tietomalli -hanke päätökseen, mutta jatkoa seuraa
  Kirjoittaja on Maria Seppälä Tampereen kaupungin Yleiskaavoituksesta. Tampereen yleiskaavan digitalisointi -KIRA-digihanke saatiin päätökseen syyskuun lopussa. Työn tavoitteena oli tuottaa . . .
Mitä kuuluu Tampereen yleiskaavalle?
Huh! Kohta Tampereen ja Gispon työ yleiskaavan tietomallin parissa on loppuraporttia vaille valmis. Tai ei oikeastaan, koska työ jatkuu Tampereella . . .
Tampereen yleiskaavan uutta tietomallia testataan
Testaamme kesän aikana miten Tampereen kaupungin yleiskaavoittajien kanssa kevään aikana kehitetty tietomalli uppoaa käytännön työhön. Pientä viritettävää varmasti vielä löytyy, . . .
Helsinki vie eteenpäin kaavoituksen digitalisointia
Helsingin kaupunki on tuottanut KIRA-digi-hankkessaan "Asemakaavat yhteisenä tietovarantona" asemakaavoituksen tiedonhallintaa mm. avoimien rajapintojen avulla. Hanke toteutettiin vuosien 2017-2018 aikana, Gispo Oy:n . . .
Espoon infraomaisuuutta
Espoon Kaupunkitekniikan keskuksen infraomaisuudenhallinnan hanke
Kaupungeissa on teitä, puistoja, leikkipaikkoja ja monenlaista muuta infraomaisuutta, jota uudistetaan, huolletaan ja lisätään tarpeen mukaan. Asukkaiden tarpeiden analysointia, raportointia, . . .