Topi Tjukanov on Gispon uusi osakas ja datavisualisoinnin taituri

Topi liittyi meidän tiimiin vahvistamaan porukkaa datavisualisointitaidoillaan ja on nyt lisäksi yrityksen uusi osakas! Olemme aivan innoissamme, että saatiin Topi mukaan Gispon tiimiin! Kysyimme häneltä vähän tuntemuksia Gisposta ja tulevista tehtävistä.

Tässä tulee siis Topi – visualisoinnin kuningas!

Topi on ihan tavallinen nuori kaveri Helsingistä. Gispon kolmas maantieteilijä (hooray!), jolla on liiketaloustaustaa kansainvälisiltä vesiltä. Topi tykkää laidasta laitaan kaikenlaisesta, kuten jalkapallosta, matkustelusta, turhasta knoppitiedosta (onko sellaista?) ja mukavista ihmisistä.

Hänet tunnetaan kovana datavisualisointimiehenä, jolta löytyy melkoinen kokoelma toinen toistaan upeampia karttatuotoksia. Mitä mieltä hän itse on näistä taustatiedoista?

Hienoa jos tunnetaan! Toivottavasti pystyn tuomaan sitä(kin) osaamistani Gispoon. Tarkemmin työtehtävät muodostuvat vähitellen ja niihin sisältyy paljon kaikkea muutakin, mutta varmasti kartta jos toinenkin tulee askarreltua”, Topi kertoo.

Hallittu kaaos synnyttää tulosta

Topin mukaan hänen omat visualisointiharrasteensa ovat olleet sellaista hallittua kaaosta, josta syntyy sitten erinäisiä tuloksia. Oudot aineistot tipahtavat kuulemma sopivasti syliin ja joskus haluaa vain testata jotain uutta työkalua ja sitten etsii siihen sopivan aineiston. Asiaan liittyen Topi vinkkasi hiljattain julkaistusta Nimisamposta, jonka kääntämistä RDF-muodosta paikkatietokäyttäjille ystävällisempään formaattiin hän on miettinyt.

Miten Topi sitten löysi tiensä Gispoon?

“Moni asia loksahti tässä oikeaan aikaan sopivasti kohdalleen. Omat arvot ja osaaminen menevät todella hyvin yhteen Gispon tekemisen kanssa”, Topi pohtii.

Ja nyt jännän äärelle

Mikä onkaan Topin supervoima?

“Loputon kahvinjuontikyky!” 

 

 

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Anniina pitää myös mm. graafisesta suunnittelusta ja UI/UX-kehityksestä.