Salla Multimäestä Gispon uusi osakas

Gispon ydinyksikkö kasvoi jälleen hieman, kun Gispon tutusta kouluttajakonkarista, Salla Multimäestä, tuli Gispon osakas! Gispolla on tällä hetkellä kokonaisuudessaan siis yksi pääosakas ja toimitusjohtaja, Pekka Sarkola, sekä kolme muuta osakasta: Sanna Jokela, Topi Tjukanov sekä Salla Multimäki. Osakkuuden myötä onkin kiva kuulla Sallan kuulumisia ja näkemyksiä Gispon tulevaisuudesta – minkälaista uutta pontta osakkuus mahtaa tuoda Sallan työnkuvaan?

Mitä kuuluu Salla?

Oikein hyvää! Syksy on ollut hyvällä tavalla kiireinen ja täynnä tekemistä. Kesäkuussa sain valmiiksi ammatillisen opettajan tutkintoni Haaga-Heliassa ja olen päässyt soveltamaan sieltä saatuja oppeja sekä Gispossa, että sivutoimisesti Aalto-yliopistossa opettaessani.

Mitä teet Gispolla tällä hetkellä?

Tällä hetkellä minua työllistävät eniten QGIS-koulutukset. Kävin syyskuussa jo toistamiseen Kigalissa, ja kotimaan koulutuksiakin on ollut paljon. Niiden lisäksi olen ehtinyt osallistua muutamaan projektiin, joissa kehitämme asiakkaidemme paikkatietojen hallintaa ja tuotamme uusia paikkatietotuotteita.

Mitä haluaisit nähdä Gispon tekevän tulevaisuudessa? Mitä uskot tekeväsi tulevaisuudessa Gispolla?

Gispolla on hyvä maine luotettavana ja innovatiivisena kumppanina avoimen lähdekoodin paikkatietoratkaisujen kentällä.  Jotta voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin, meidän täytyy jatkuvasti kasvattaa sekä osaamistamme että henkilöstöämme. Yhteistoiminta muiden alan yritysten kanssa kiinnostaa myös; monet paikkatietoalan toimijat Suomessa ovat verrattain pieniä, ja suurissa hankkeissa erilaiset alihankintaratkaisut voisivat tuoda merkittäviä hyötyjä.

Kouluttajana olen jatkuvasti ns. asiakasrajapinnassa, ja kuulen millaisia toiveita ja tarpeita alan organisaatioilla on. Toivon pääseväni hyödyntämään tätä mahdollisuutta ja tarjoamaan asiakkaillemme räätälöityjä ratkaisuja heidän tarpeisiinsa. Parasta on, kun voi ylittää asiakkaiden odotukset ja tarjota palveluja, joita he eivät edes tienneet kaipaavansa!

Mitä uuden osakkaan terveisiä haluat lähettää Gispon asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja kaikille muille Gispon toimintaa seuraaville?

Me Gispolla tykkäämme haasteista! Vahvuutemme on se, että meillä on erilaiset taustat, toimimme tehokkaasti yhdessä ja voimme hyödyntää koko tiimin osaamista ongelmien ratkomiseen.

Anniina Kovalainen

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Harrastuksina mm. valokuvaus ja illustrointi.