QGIS 3.4 on julkaistu! #nytsaahypettää

QGIS 3.4 on nyt julkaistu ja kentällä käy jo kova kuhina uuden version puolesta. Tuttuun tapaan 3.4 on myös nimetty kehittäjien tapaamispaikan mukaan, mikä oli tällä kertaa Madeira helmikuussa 2018. Uusi versio on myös 3-sukupolven LTR ja QGIS:sin virallisessa blogissa kerrotaan sen korvaavan version 2.18 helmikuussa 2019. Mitä uutta 3.4 meille käyttäjille sitten tarjoaa ja mitä ajatuksia kentällä liikkuu?

QGIS:ssa voi nyt tuottaa animaatioita 3D-datasta

Ulkonäöltään uusi versio sekä jo aikaisemmin julkaistut 3-sukupolven versiot näyttävät hyvin paljon 2-sukupolvelta. Toiminnallisuuksiltaan ja suoritusteholtaan puhutaan kuitenkin aivan eri ohjelmistoista. QGIS 3 sisältää nyt esimerkiksi mahdollisuuden lisätä 3D-karttanäkymän taittoon. 3D-toiminnallisuuksista myös navigaatiota on parannettu ja käyttäjän on nyt myös mahdollista luoda animaatioita perustuen avainkehyksiin. Lue lisää uuden version ominaisuuksista: http://changelog.qgis.org/en/qgis/version/3.4-LTR/#category-51.

QGIS-kehittäjä- ja käyttäjäyhteisö vaikuttaa olevan myös hyvinvoiva ja aktiivinen, mikä näkyy sosiaalisessa mediassa kuhisevana keskusteluna.

Myös uusi Johdanto QGIS:siin paikkatiedon käyttäjille -lyhytkurssimme pidetään versiolla 3.4. Kurssilla on vielä tilaa, joten ilmoittaudu mukaan uudelle verkkokurssille!

QGIS Suomi -Facebook-ryhmä keräsi nopeasti paljon käyttäjiä

Australian North Road:ilta saat lukea QGIS 3:sen pikanäppäimistä

Anniina Kovalainen

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Harrastuksina mm. valokuvaus ja illustrointi.