QGIS 3.4. LTR pakettiin

Uusin QGISn pitkäaikaisversio eli Long Term Release (QGIS 3.4 Madeira), jota suositellaan erityisesti organisaatiokäyttöön, on nyt saatavilla. Innokkaimmille uusien kilkkeiden testaajille tiedoksi, että myös uusin  3.6.0 “Noosa” versio on nyt saatavilla.

Organisaatioille LTR toimii parhaiten

LTR-versiota ei tarvitse päivittää kuin noin kerran vuodessa ja kehotammekin kaikkia päivittämään sen henkilökunnan käyttöön.

Oman organisaation käyttöön kannattaa pohtia myös valmista omaa paketointia, jonne voisi integroida valmiiksi kaikki käytettävät tiedostopolut ja usein käytetyt aineistot. Vuoden 2017 Positiossa paketoinnista olikin juttua ja Helsingin kaupunki oli silloin aiemmasta versiosta tehnyt oman pakettinsa. Kysy lisää meiltä, jos paketointi kiinnostaa!

Myös Gispon QGIS koulutukset toteutetaan nyt 3.4. versiolla

Olemme myös päivittäneet ohjeistukset koulutusmateriaaleissamme uuteen versioon. Helpoiten pääset mukaan verkkokoulutusalustan GispoLearning kautta, voit myös esirekisteröityä kohta julkaistavaan QGIS 3 tutuksi kurssille täältä.

Anniina Kovalainen

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Harrastuksina mm. valokuvaus ja illustrointi.