Paikkatietomarkkinoiden OpenStreetMap-työpaja herätti paljon kiinnostusta

Paikkatietomarkkinat keräsivät alan ammattilaisia yhteen ja heistä moni oli kiinnostunut OpenStreetMap-työpajasta, ehkä jopa viime vuotista OpenStreetMap-mapathonia useampi. Ei ihme, koska työpajassa oli monipuolinen ohjelma, aiheina mm. Digitransit, Digiroad ja humanitaarinen kartoitus sekä tietenkin mahdollisuus kokeilla OSM-muokkausta käytännössä.

Valtakunnallinen Liikenneviraston opas.matka.fi-reittiopas, Helsingin seudun Reittiopas, ja monen muun kaupungin vastaava Reittiopas julkaistiin tänä vuonna ja ne kaikki hyödyntävät OSM-aineistoa monin tavoin. Pitkään on jo ollut mahdollista osallistua humanitaariseen kartoitukseen esimerkiksi OpenStreetMap Finland ja HOT-OSM Finland -facebook-ryhmissä mainostettujen tapahtumien kautta. OSM-muokkaukset ovat tervetulleita sekä humanitaarisiin, että kotimaisiin tarpeisiin.

Lisätietoa

Työpaja:

Facebook-ryhmät:

Reittioppaat:

Muuta:

 

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Anniina pitää myös mm. graafisesta suunnittelusta ja UI/UX-kehityksestä.