Paikkatietomarkkinat ja FLIC-seminaari 2018

Gispolaiset matkasivat viemään avoimien paikkatietoratkaisujen ilosanomaa Paikkatietomarkkinoille 5.-6.11.

Paikkatietomarkkinoiden ensimmäisen päivän aiheina olivat muun muassa sote, juuri avoimeksi tullut metsätietoaineisto, satelliittidatat, dronet ja kyberturvallisuus. Lisäksi oli useita esityksiä siitä, mitä paikkatieto voi saada aikaan eri organisaatioissa oikein hyödynnettynä ja mitkä ovat pääelementit menestyksekkään paikkatietoprojektin toteuttamisessa. Tietoa karttui!

Avauspuheenvuorossa Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen puhui paikkatietoaineistojen keräämisen hyvästä tilasta sekä paikkatiedon hyödyntämisen mahdollisuuksien kertomisesta eri yhteiskunnan toimijoille. Tämän voimme tosiaan allekirjoittaa, sillä laaja paikkatietosanasto kuulostaa asiaan vähemmän perehtyneille varmasti lähinnä tekniseltä jargonilta. Kehitettävää siis on!

Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen avasi Paikkatietomarkkinat 2018

Elina osallistui FLIC-seminaariin markkinoiden toisena päivänä. Aamu- ja iltapäivälle oli varattu useita isompia aihekokonaisuuksia, joissa eri organisaatiot pitivät puheenvuoroja. Aamu alkoi logistiikan ratkaisujen parissa, jossa esiintyivät muun muassa VR, Posti ja Trafi. Iltapäivällä keskityttiin metsäteollisuuden erilaisiin paikkatietoratkaisuihin.

Noora Lähde kertoi paikkatiedon avulla suoritettavasta analytiikasta liikenteen, logistiikan ja infrastruktuurin näkökulmasta.

Sanna kertoi avoimen lähdekoodin yhteishankinnasta Oskari-puheenvuorossaan. Lue Sannan esitys täältä

#oskariotter pääsi Grafitieto Oy:n Kurt Bymanin kainaloon

Ei, kun kiitos sinulle Pekka Möttö!

Anniina Kovalainen

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Harrastuksina mm. valokuvaus ja illustrointi.