Oskari haltuun huhtikuussa!

Järjestämme yhteistyössä Ubigu Oy:n kanssa Oskari-ohjelmiston asennustyöpajan 24.4.2019 Helsingin Pasilassa. Päivän mittaisessa työpajassa tutustutaan Oskari-ohjelmistoon (http://www.oskari.org/), jonka avulla voidaan luoda monipuolisia web-karttapalveluja. Oskari mahdollistaa paikkatietoaineistojen katselun ja metatietojen yhdistämisen, OGC:n mukaisia paikkatietorajapintoja hyödyntäen. Oskari-palveluiden käyttäjät voivat tuoda palveluun omia paikkatietoaineistojaan sekä toteuttaa palvelun avulla kevyitä karttajulkaisuja ja räätälöidä niitä Oskari API:n avulla. Oskari on käytössä useissa suomalaisissa organisaatioissa, kuten Maanmittauslaitoksella, Tampereen kaupungilla ja Helsigin seudun ympäristöpalveluissa.

Tämä on laatuaan ensimmäinen Oskarin asennuskoulutus. Asennustyöpajassa käydään läpi Oskarin arkkitehtuuria sekä asennetaan ja konfiguroidaan Oskari-ohjelmisto valmiiksi alustettuun virtuaaliympäristöön. Työpajan aikana koulutettavat saavat eväitä Oskarin asennukseen ja virittämiseen myös omassa organisaatiossaan.

Kouluttajana toimii Ubigu Oy:n asiantuntija Marko Kauppi sekä avustajana Gispo Oy:n asiantuntijat Maiju Rekola ja Sanna Jokela.

KOULUTUSTILAT - OMA LÄPPÄRI MUKAAN

Koulutus järjestetään Helsingin Pasilassa ravintola Vaunun Lemmikki-neuvottelutiloissa (Ratapihantie 9, 00520 Helsinki). Työpaja toteutetaan omilla kannettavilla tietokoneilla. Kokoustilassa on käytössä Wi-Fi yhteys ja pistorasioita sekä lisäksi varataan paikalle jatkojohtoja. Omalle koneelle kannattaa etukäteen asentaa Putty- ja pgAdmin4-ohjelmistot. Tätä varten lähetetään koulutettaville ohjeistus ennen työpajaa. Koulutuksessa hyödynnetään virtuaalikoneita, joissa CentOS 7 -palvelinympäristöt on asennettu käyttäjille valmiiksi tarvittavin taustaohjelmistoin. Kannattaa pyytää oikeudet eri ohjelmistojen asentamiseen hyvissä ajoin tai kysyä koulutuksen järjestäjiltä lisää.

Oskari-asennustyöpajan tiedot

Ilmoittaudu mukaan

Paikka: Ravintola Vaunu (Ratapihantie 9, 00520 Helsinki)

Aika: 24.4.2019 klo 9-16

Hinta: 850 € (+ ALV)

Kysy lisää: sanna@gispo.fi

KOULUTUKSEEN KUULUU

Koulutuksen hintaan kuuluu aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounas. Koulutukseen kuuluu 2 kk Gispo Oy:n tarjoama tukipalvelujakso, jonka aikana voi kysyä ohjeistusta esim. GeoServerin ja PostGIS:n käytöstä. Oskari-aiheiset kysymykset ohjataan myös Oskarin meililistalle ja Gitteriin, sillä näihin halutaan lisää keskustelua ja käyttöä.

KENELLE KOULUTUS SOPII?

Koulutukseen osallistujien tulee tuntea paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen perusteet. Kokemus palvelinohjelmistoista ja palvelinympäristöistä on hyödyllistä.

Esimerkkejä Oskarin käytöstä

Sanna Jokela
Tietoa

Sanna Jokela on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti avoimen lähdekoodin ja avoimen datan verkostot ja yhteistyö, karttojen teko sekä laajat paikkatietojen yhteiskäyttöisyyteen liittyvät projektit. Sanna harrastaa mm. sisustamista ja puutarhan "hoitoa".