Maijussa asuu kyltymätön oppija – uusi gispolainen esittäytyy

Maiju – paikkatietoon ja koodausmaailmaan ihastunut hallintotieteilijä – aloitti Gispolla marraskuun alussa. Opiskelut ovat vieneet hänet Tampereen kautta Uppsalaan, mutta varsinaissuomalaiset juuret vetivät takaisin Turkuun. Kyselimme vähän, millainen on Maiju ja mitä hän ajattelee paikkatietoalasta.

Kuka olet?

"Valmistuin hiljattain ympäristöpolitiikasta ja aluetieteestä hallintotieteiden maisteriksi, ja nyt olen enemmän kuin innoissani suhahtamassa syvemmälle paikkatietomaailman saloihin osana Gispoa! Aluetieteilijänä ajattelen, että paikkatiedon käytön kehittäminen edesauttaa alueiden eli meidän kaikkien elinympäristöjemme kehittämistä. Paikkatiedon käytön tehostamisella luomme myös viihtyisämpää ympäristöä!"

Miksi Gispoon?

"Ennen soluttautumistani Gispo näyttäytyi minulle yrityksenä, jossa tehdään yhdessä hyvässä hengessä ja vieläpä mielenkiintoisia juttuja. Nopeasti olen huomannut, että gispolaiset pääsevät sekä hyödyntämään omia vahvuuksiaan että oppimaan koko ajan lisää. Itse odotan pääseväni yhdistelemään paikkatietoa, avoimen lähdekoodin ratkaisuja, aluetiedettä, koodausta... kaikkea mielenkiintoista!"

Mistä pidät?

"Kaikki puuhastelu on ihanaa! Erilaisia projekteja kertyykin, kun innostun vaikkapa puusta tai piirtämisestä. Vastapainoksi rakastan juoksemista, erityisesti rastien perässä keskellä metsää. Parasta on saada houkutelluksi perhettä ja ystäviä mukaan rämpimään."

Miksi lähdit tälle alalle?

"Ympäristö on jotain, jota emme voi olla näkemättä kaiken aikaa — se ympäröi meitä. Luonnollisesti kaikki siihen liittyvä onkin kiinnostavaa ja merkityksellistä. Paikkatieto vei mukanaan, kun huomasin alan tarjoavan loputtomasti kyltymättömälle oppijalle."

Mikä on supervoimasi?

"Uteliaisuus! Innostun uusista ihmisistä ja asioista, ja tuttuihinkin kuvioihin voi löytää uusia näkökulmia."

Anniina Kovalainen

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Harrastuksina mm. valokuvaus ja illustrointi.