Lauri mukaan Gispon remmiin

Saimme tällä viikolla uuden kollegan, kun vaasalainen diplomi-insinööri Lauri Kajan aloitti Gispolla.

Kuka olet?

Tämmöinen analyyttinen paikkatietokoodari nimeltä Lauri. Kotoisin olen Vaasasta, Suomen aurinkoisimmasta ja parhaasta kaupungista. Nykyään asustelen perheeni kanssa Espoossa. Koulutukseltani olen maanmittausalan DI. Pääaineena luin geoinformatiikkaa, sivuaineina kartografiaa ja tietotekniikkaa.

Mistä pidät?

Koodailu, luonto, laskettelu, Tapiola, perhe, tekniikka, mökki, metsä, herkut, pyöräily, Vaasa, Python, retkeily, kartat, koti, suunnistus, Völkl, ongelmien ratkaisu, kiipeily, rakentelu.

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo ja miksi juuri Gispo?

Aikoinaan opiskelupaikkaa valittaessa Geomatiikan koulutusohjelma hyppäsi listalta sattumalta silmille ja siinä tuntui olevan kaikki kohdallaan. Tekniikkaa ja konkretiaa: koodaamista ja jonkinmoinen suhde ympäristöön ja luontoon. Edelleen samat asiat kiinnostavat minua!

Gispossa minua eniten kiinnosti työn merkityksellisyys. Asiakkaista löytyy mm. YK:ta ja kuntia. Projektit toteutetaan mahdollisimman avoimesti kontribuoiden samalla avoimen lähdekoodin projekteihin. Uskon tämän vievän maailmaa enemmän eteenpäin kuin omaan napaan tuijottelun.

Mikä on supervoimasi?

Suuremman putoamiskiihtyvyyskuplan tekeminen itseni ympärille Vihti Skin pujottelurinteessä.

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Anniina pitää myös mm. graafisesta suunnittelusta ja UI/UX-kehityksestä.