Kesäharjoittelijamme Eemil on innostunut uppoutuja

Kuka olet?

Pian kandiksi valmistuva maantieteilijä Helsingin yliopistosta. Tällä hetkellä asun Helsingissä, alkujaan olen kotoisin Porvoosta. Opintojeni pääsuunta on geoinformatiikka, mutta yliopistotaipaleeltani löytyy myös kaupunkitutkimukseen, ohjelmointiin ja ympäristötieteisiin liittyviä aiheita. Pohjimmiltani olen utelias innostuja, ja jos aiheen tutkiminen, mallintaminen tai visualisointi on mahdollista paikkatiedon avulla, se todennäköisesti kiinnostaa minua. Paikkatietoaiheiden lisäksi vietän aikaani esimerkiksi rumpujen soiton, elokuvien, ulkoilun ja musiikin tekemisen parissa.

Mistä pidät?

Paikkatiedosta, musiikista, ohjelmoinnista, kartoista, rummuista, visualisoinnista, elokuvista, luonnosta, kaakaosta, ruuanlaitosta, pyöräilystä, kesästä, geomorfologiasta ja vadelmasorbetista.

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo ja miksi juuri Gispo?

Paikkatietoalassa minua kiehtoo erityisesti sen monipuolisuus ja sovellettavuus. Olen opinnoissani edennyt pitkälti “kaikki kiinnostaa”-asenteella, ja pidän siitä, kuinka GIS-osaamista ja paikkatietoa voi yhdistää aikalailla mihinkä vain aiheeseen. Juuri tämän vuoksi päädyin erikoistumaan geoinformatiikkaan. Myös paikkatietoalan ja GIS-ohjelmistojen teknisempi puoli kiinnostaa minua, ja viimmeisimpänä innostuskohteenani olen alkanut laajentamaan paikkatieto-osaamistani ohjelmointitaidoilla.

Gispon tekeminen osuu loistavasti asioihin, jotka minua kiinnostavat. Pääsen soveltamaan nykyistä osaamistani johonkin konkreettiseen ja ennen kaikkea oppimaan uutta. Myös avoin lähdekoodi, data ja tutkimus herättävät minussa suurta vastakaikua, joten parempaa harjoittelupaikkaa tuskin voisin toivoa.

Mikä on supervoimasi?

Jatkuva uuden oppiminen. Innostun asioista helposti, ja kun jostain innostun, uppoudun siihen täysillä. Uppoutumisen sivutuotteena tapahtuu usein myös oppimista.

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Anniina pitää myös mm. graafisesta suunnittelusta ja UI/UX-kehityksestä.