Juho on ikuinen optimisti – meillä on uusi harjoittelija!

Kun kesäharjoittelijamme Eemil kävi läpi metamorfoosin harjoittelijasta paikkatietoasiantuntijaksemme, harjoittelijan hattu ei ehtinyt onneksi kauaa roikkua naulassa. Viime viikolla riveissämme aloitti folkloristiikan maisteri Juho Rekilä!

Kuka olet?

Synnyin ja vartuin Rovaniemellä, mutta opiskelin Turun yliopistossa. Yliopistossa luin pääaineenani folkloristiikkaa (erikoistuin internet-etnografiaan eli verkossa tehtävään tutkimukseen) ja pitkänä sivuaineenani maantiedettä. Valmistumiseni jälkeen asuin eri puolilla Suomea ja tein mm. paikkatietoalan töitä sekä äänisuunnittelua ja graafista suunnittelua teatteriesityksiin. Nyt maaliskuussa päädyin Helsinkiin ja toukokuusta alkaen olen opiskellut data-analytiikkaa. Kuitenkin ennen kaikkea toivon olevani “aivan mukava” – sehän on lopulta ihmisen tärkein ominaisuus.

Mistä pidät?

Tällä hetkellä tykkäyslistani huipulla ovat antikvariaateissa kiertely, filmivalokuvaus ja lenkkeily Seurasaaressa. Hankin myös taannoin vanhoja ikkunoita, joiden läpi ajattelin valokuvata ja katsoa mitä kaikkea niillä saa tehtyä… Muita suosikkiasioitani ovat musiikin kuuntelu ja musiikin tekeminen.

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo ja miksi juuri Gispo?

Paikkatiedon soveltamismahdollisuuksia on äärettömän paljon, joten ajattelen sen useita eri teemoja yhdistävänä rajapintana. Minua kiinnostavat jonkinlaisina kattokäsitteinä etenkin ihmismaantiede, kännyköiden keräämät sijaintitiedot, kaupunkitutkimus sekä ihmisten ja tavaroiden liikkuminen, joten koen paikkatietoalan hyvinkin vetovoimaisena.

Gispo alkoi kiinnostaa jo yliopistoaikana, kun avoimen datan kanssa toimiminen, sen näkyvyyden lisääminen ja käytön helpottaminen alkoivat tuntua tärkeiltä. Halusin Gispolle, koska pidän yrityksen tarjoamia palveluita ja toimintaa merkittävänä; se, että paikkatiedon käytettävyyttä helpotetaan ja tuetaan muiden työtä alalla, on erittäin arvokasta paitsi asiakkaille myös toivottavasti yhteiskunnalle laajemminkin. Mitä useampien ihmisten ja yhteisöjen paikkatietoratkaisuja tuetaan ja mahdollistetaan, sitä laajemmin niiden tarjoamat hyödyt tulevat yleisesti käyttöön. Gispo näyttäytyy myös työpaikkana, jossa voin käyttää ja kehittää osaamistani usealla osa-alueella.

Mikä on supervoimasi?

Optimismi. Tietenkin olen välillä aivan varma, että kaikki menee peruuttamattomasti mönkään, mutta suurimman osan ajasta muistutan kuulemma iloista vinttikoiraa.

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Anniina pitää myös mm. graafisesta suunnittelusta ja UI/UX-kehityksestä.