Juhannustanssit mielessä?

Tanssittaako?

Missä tanssit tänä juhannuksena? Tanssi.net palvelusta lähimmät tanssipaikat löytyvät, mutta pienellä vaivalla (ja pientä screippausta harrastaen) tanssipaikkoja voi tsekkailla myös kartalla. Testasimme kahta avoimen lähdekoodin ratkaisua esittää tanssipaikkatietoa. Kumpi on kivempi?

Carto.com

SAAS-palveluna tarjottava Carto on mukava ja helppokäyttöinen palvelu erityisesti visualisointihommiin. Ilmaisen käyttöoikeuden saa nykyisin pyytämällä erityisesti yhdistys ja koulutuskäyttöön. Carto on toteutettu avoimella lähdekoodilla.

Yllä olevassa karttaupotuksessa on hyödynnetty Carton vimpaimia ja toteutettu statistiikkaa datan avulla, jos datassa olisi esimerkiksi aikataulutietoja tai kävijämäärätietoja, niitä voisi näppärästi esittää kartan ohella. Cartoon saa myös omia taustakarttarajapintoja, tässä hyödynnetty Maanmittauslaitoksen avointa rajapintaa ja lisätty palveluun Taustakarttasarja.

Paikkatietoikkuna.fi

Maanmittauslaitos ylläpitää Oskari-pohjaista avoimen lähdekoodin palvelua nimeltä Paikkatietoikkuna.fi. Sinne voi kuka tahansa rekisteröityä ja hyödyntää palvelusta löytyviä kansallisia paikkatietoaineistoja ja tuottaa omia aineistoja. Julkishallinnolle vastaava palvelu on Suomi.fi-kartat.

Paikkatietoikkunan hyvänä puolena on kytkeytyminen osoite- ja paikannimihakuun. Tuastakarttoja voi valita useita, tässä esimerkiksi Selkokartta, joka on uusi karttatuote Maanmittauslaitokselta.

Anniina Kovalainen

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Harrastuksina mm. valokuvaus ja illustrointi.