Joona on salamannopea oppija

Joulukuussa saimme Gispon porukkaan mukaan geoinformatiikan diplomi-insinöörin Joonan!

Kuka olet?

“Olen Joona, 2018 valmistunut geoinformatiikan diplomi-insinööri. Opintoihini mahtui GIS- ja kaukokartoituskurssien lisäksi runsaasti tietotekniikan opintoja ja minulla on myös taustaa tilastotieteestä ja matematiikasta.  Kokemusta löytyy monipuolisesti niin paikkatiedon, kuin siihen liittyvän sovelluskehityksenkin parista.”

Mistä pidät?

“Kehittelen aina vapaa-ajallakin pieniä teknisiä projekteja ratkaisemaan löytämäni arkipäivän ongelmia. Liikun myös mielelläni ulkona, joko pyöräillen tai samoillen päämäärättömästi koirani kanssa.

Lisäksi sydäntäni lähellä on musiikki.  Kotonani löytyy nopealla laskemisella 13 erilaista soitinta ja Spotifyn mukaan tänä vuonna tuli musiikkia  kuunneltua ainakin 23 480 minuutin verran.”

Miksi tälle alalle ja miksi Gispo?

“Päädyin geoinformatiikan ja paikkatiedon pariin osittain vahingossa opintojeni alussa. Aluksi suunnittelin erikoistuvani ympäristötekniikan alalle, mutta GIS ja tietotekniikka veikin peruskurssien jälkeen mukanaan.

Erityisesti geoinformatiikan tekniseen puoleen paneutuneena, näen Gispon avaavan mahdollisuuksia syventää osaamistani myös muihin paikkatietoalan osa-alueisiin innostavien ja osaavien työkavereiden ja kiinnostavien projektien avulla. Lisäksi Gispon  arvot avoimesta datasta ja avoimesta lähdekoodista vastaavat hyvin omia arvojani.”

Mikä on supervoimasi?

“Olen nopea oppimaan ja hyödyntämään oppimaani käytännössä.”

Anniina Kovalainen

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Harrastuksina mm. valokuvaus ja illustrointi.