Jaakon tarkka silmä havaitsee odottamattomatkin yhteydet!

Gispon tiimiin saatiin jälleen uudet kasvot - teoreettinen fyysikko Jaakko Lehto!

Kuka olet?

"Olen Jaakko, taustaltani teoreettinen fyysikko ja minua kiinnostaakin yleisesti ymmärtää miten maailma toimii eri skaaloilla, aina atomien kvanttimaailmasta universumin mittakaavaan saakka. Kokemusta löytyy monipuolisesti niin tutkimuksesta kuin opetuksestakin. Viime aikoina olen puuhaillut erityisesti koodailun ja data-analyysin parissa."

Mistä pidät?

"Kaikenlainen ongelmanratkaisu ja esimerkiksi matemaattiset pähkinät kutittelevat mieltäni sopivalla tavalla. Pidän myös kaikenlaisesta luonnossa liikkumisesta ja eräilystä, sekä päämäärättömästi samoillen että metsässä juosten, joko kartan kanssa tai ilman. Mitä pidempään, sen parempi.

Toinen mieleinen harrastus on musiikki. Erityisesti keskinkertainen jazz-pianismi sekä vanhan liiton kitarasankarismi on lähellä sydäntä (ja sormia)."

Miksi tälle alalle? Miksi Gispoon?

"Sen lisäksi, että luonto ja sen toiminnan ymmärtäminen on aina kiinnostanut, olen ollut myös aikamoinen karttanörtti, jota reaalimaailman data ja se visualisointi kiehtoo erityisesti. Itselläni on myös ollut ilo tutustua pariinkin gispolaiseen, ja heidän myötään Gispo on näyttäytynyt mielenkiintoisena ja innostuneiden ihmisten työyhteisönä. Kukapa ei haluaisi olla mukana osana sellaista!"

Mikä on supervoimasi?

"Olen hyvä näkemään kokonaisuuksia ja asioiden odottamattomiakin yhteyksiä."

Anniina Kovalainen

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Harrastuksina mm. valokuvaus ja illustrointi.