Devaustiimimme sai vahvistusta – tervetuloa Riku!

Tiimissämme aloitti viime viikolla ehta stadilainen Riku Oja! Riku on opettajakoulutuksen suorittanut tekniikan tohtori, joka nauttii koodauksesta.

Kuka olet?

Paikkatiedosta, avoimesta lähdekoodista ja kaupunkikehityksestä kiinnostunut softakehittäjä. Syntynyt Kalliossa ja nykyisinkin asustelen kantakaupungissa. Myös Turku on tullut viime vuosina tutuksi. Alunperin olin tutkija ja fyysikko eli koulutukseltani tekniikan tohtori, mutta opettajakoulutuksen kautta päädyin lopulta koodariksi. Kartat ovat aina olleet lähellä sydäntäni.

Mistä pidät?

Vaikka mistä! Mutta suosikkejani ovat ainakin koodaus, avoimuus, kaupungit, luonto, kielet, historia, kartat, lautapelit, tee, pyöräily, parkour, meri, aurinko, kesä ja oravat.

Mikä paikkatietoalassa kiehtoo ja miksi juuri Gispo?

Lapsesta saakka olen rakastanut karttoja ja niiden tutkimista. Jossakin vaiheessa huomasin pitäväni opettamisesta ja koodauksesta enemmän kuin tutkijan urasta, ja päädyin vaihtamaan alaa. Teen mielelläni työtä avoimen lähdekoodin ja avoimen datan parissa, sillä töissäni olen huomannut kuinka avoimet ratkaisut hyödyttävät kaikkia ihmisiä. Teen mieluiten työtä, jonka tuloksen huomaa konkreettisesti ja josta on suoraan apua ihmisille. Aiemmin olen tehnyt avoimen lähdekoodin nettipalveluita helsinkiläisille.

Gispo oli tässä vaiheessa luonteva valinta, yritys on tullut tutuksi paikkatieto-ohjelmistojen, koulutusten ja tapahtumien kautta. Avoimilla työkaluilla softaa kehittäneenä vaikutti siltä, että Gispo on sitoutunut näiden työkalujen kehittämiseen. Sekä aiemmin että työhaastattelussa Gispo vaikutti samanhenkiseltä työpaikalta, jossa on hauska ilmapiiri ja monen alan osaajia tekemässä kiinnostavia töitä. Siksi Gispon kasvavaan devaustiimiin oli mukava liittyä.

Mikä on supervoimasi?

Osaan keskustella asiantuntevasti eri teelaaduista keskustelukumppanien haluamalla kielellä ja hienostuneisuustasolla.

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Anniina pitää myös mm. graafisesta suunnittelusta ja UI/UX-kehityksestä.