DevALPO 2018

DevALPO 2018 järjestetiin perinteisesti Espoon Entressen kirjastossa maanantaina 15.10. ja järjestäjänä tietenkin OSGeo Suomi.

Ohjelma keskittyi tällä kertaa vektoritiiliin ja puhumassa olivat mm. Henna Kalliokoski (HSL & CGI), Tuukka Hastrup (HSL),  Janne Heikkilä (Maanmittauslaitos) sekä Jukka Rahkonen (OSGeo Suomi). Oikealla muutama kuva tilaisuudesta.

Vektoritiilinähän on tarjolla HSL:llä mm.  matkakortin myyntipisteet, kaupunkipyöräasemat ja liityntäpysäköintipaikat HSL:n Reittioppaan avoimien rajapintojen kautta. Maanmittauslaitos (MML) on puolestaan tutkinut vektoritiilien mahdollisuuksia ja haasteita toteuttamalla erilaisia kokeilu-WMTS-rajapintoja, joiden joukossa on mm. 3D-rakennuksina taustakartan päällä visualisoidut vektoritiilet.

Jos et päässyt mukaan, mutta haluat päästä kokeilemaan vektoritiiliä, niin tutustu Henna Kalliokosken GitHubiin luomaan vektoritiilien kokeiluoppaaseen! Lisäksi Tuukka Hastrupin ja Henna Kalliokosken, ja Erno Mäkisen DevALPO-kalvot sekä Janne Heikkilän DevALPO-kalvot ovat jaossa.

Anniina Kovalainen

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Harrastuksina mm. valokuvaus ja illustrointi.