Anniinassa asuu pysäyttämätöntä intoa – uusi kasvo jälleen Gispon tiimiin

Viime viikolla meidän riveissä aloitti Anniina, Kajaanista pääkaupunkiseudulle päätynyt aivan kohta valmis maantieteilijä. Samalla viikolla meillä on siis Topin lisäksi aloittanut jo Gispon neljäs mantsalainen! Kyselimme vähän, kuka on Anniina ja mitä hän ajattelee paikkatietoalasta.

Kuka olet?

"Olen Anniina, Kajaanin metsiköistä ilmaantunut ja lopulta pääkaupunkiseudulle eksynyt viittä vaille valmis filosofian maisteri. Opintojeni pääaine on ollut maantiede, mutta siinä sivussa on tullut opiskeltua myös mm. kestävää kehitystä, tulevaisuudentutkimusta ja ympäristötiedettä."

Miksi Gispoon?

"Tutustuin Gispoon ensimmäisen kerran paikkatietomarkkinoilla, jossa Gispon toiminnasta ja henkilöstöstä huokui avoimuus ja hyvä tekemisen meininki. Gispon arvot kohtasivat omieni kanssa ja päätin etsiä lisää tietoa Gisposta. Vatsanpohjassani tuntui kutkutus, että tämä voisi todella olla minun paikkani - paikka missä saisin kehittää itseäni alan kovien tekijöiden kanssa ja tehdä sen vielä upeassa työilmapiirissä."

Mistä pidät?

"Harrastan vapaa-ajallani muun muassa valokuvausta ja tietotekniikan parissa näpräämistä. Pidän paljon eläimistä ja kotonani kirmaileekin muutama nelijalkainen. Luonnossa puuhaaminen on myös lempipuuhiani ja varsinkin kesäisin rämmin pusikoissa frisbeetä heitellen (kohti koria, toivon mukaan ei ihmisiä)."

Miksi tälle alalle?

"Paikkatieto yhdistää monta eri intohimoani: maantieteen, tietotekniikan ja visualisoinnin. Ala on myös jatkuvasti kehittyvä, jolloin myös osaamista saa jalostettua koko ajan eteenpäin – tällä alalla ei ehdi tylsistyä. Paras tunne on se, kun moniulotteisesta aineistosta saa loihdittua visuaalisesti miellyttävän ja helposti ymmärrettävän tietokokonaisuuden."

Mikä on supervoimasi?

"Into – kun innokkuuteni pääsee valloilleen, minua ei pysäytä mikään!"

Anniina Kovalainen

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Harrastuksina mm. valokuvaus ja illustrointi.