HSL:n esteettömyystyötä Reittioppaan parissa

Aiemmin kirjoitimme, että Gispo on osallistunut HSL:n uuden Reittioppaan kehittämiseen ja samassa yhteydessä mainitsimme, että työtä on vielä tehtävä, jotta sovellus olisi erityisryhmille, kuten näkövammaisille ja liikuntarajoitteisille, sopiva. HSL onkin tehnyt ja tekee edelleen työtä Reittioppaan ja monien muiden, kuten Mobiililippu-sovelluksen, esteettömyyden parantamiseksi. HSL mm. tilasi keväällä Annanpuralta näkövammaisille suunnatut käytettävyystutkimukset Mobiililippu- ja Reittiopas-sovelluksille ja tutkimuksien tulokset ovat juuri valmistuneet tai valmistumassa. Myös Gispo oli toukokuussa mukana HSL:n esteettömyystyössä.

OpenStreetMap ja esteettömyys

Gispo selvitti toukokuussa muun työn ohella erityisesti OpenStreetMapin osalta miten Reittiopasta voitaisiin parantaa erilaisten erityisryhmien näkökulmasta. Tuloksena työstä syntyivät yhteenvetokalvot sekä wiki-sivu, joista muun muassa selviää, että OpenStreetMapiin voi lisätä vaikkapa hissejä wheelchair=yes -tagien kera, ramp=yes -tageja erilaisten luiskien merkitsemiseen tai traffic_signals:sound=yes -tageja äänimerkillisille liikennevaloille.

HSL jatkaa esteettömyystyötä sovellustensa parissa ja myös Gispo toivottaa erittäin tervetulleiksi kaikki OpenStreetMapin esteettömyyteen liittyvät näkemykset ja ideat.

Anniina Kovalainen on maantieteen FM, jota kiinnostaa erityisesti GIS, lakimaantiede, tulevaisuudentutkimus ja kestävä kehitys. Anniina pitää myös mm. graafisesta suunnittelusta ja UI/UX-kehityksestä.