Rahoita Oskarin omien aineistojen ylläpitotyökalua

Kuvalinkit ja kentät editoitavaksi Oskarin Myplaceimport-työkalussa

Tarvittava rahoitus: 5000€

10 % saadusta rahoituksesta allokoidaan Oskari-ohjelmiston ytimen kehittämiseen
5 % saadusta rahoituksesta allokoidaan tämän työkalun ylläpitoon

Työkalun kuvaus:

Työkalun kehitys liittyy avoimen lähdekoodin ohjelmistoon nimeltä Oskari. Oskarin avulla voidaan toteuttaa paikkatietoportaaleja eri tarkoituksiin.

Oskarissa on työkalu rekisteröityneen käyttäjän omien aineistojen lisäykseen (Myplaceimport) sekä erillinen työkalu yksittäisten kohteiden (pisteet, viivat, alueet) lisäämiseksi  (MyPlaces). Nämä työkalut eroavat toisistaan hieman erityisesti loppukäyttäjän näkökulmasta.

Tällaiselta näyttävät tällä hetkellä kyseiset työkalut, kun kohteita kysellään (pop-up infoikkuna, kuvankaappaukset Paikkatietoikkuna.fi:stä)

Popupinfo käyttäjän lisäämissä paikkatietoaineistoissa (Myplaceimport)

Popupinfo käyttäjän yksittäin lisäämissä kohteissa (Myplaces)

Popupinfon tietojen näkyvyyttä ei voi tällä hetkellä muokata tai järjestää taulukon kenttien näkyvyyttä. Käyttäjän lisäämistä aineistoista näytetään siis kaikki olemassa olevat tiedot sellaisenaan. Ainoastaan URL-linkit näkyvät linkkinä, mutta esimerkiksi kuvat eivät näyttäydy popupinfossa muuna kuin linkkitekstinä.

Haluamme kehittää käyttäjän mahdollisuuksia kustomoida popupinfoa hieman. Kuvalinkit voidaan määrittää näkyviin kuviksi esim. automatisoinnin keinoin, jos linkki päättyy kuvaformaattiin (esim. .jpg tai .png). Silloin popupinfo näyttäytyisi samalla tavoin kuin Myplaces työkalussa. Käyttäjän pitää voida myös itse hallita näkyykö kyseisen kentän linkit kuvana vai ei. Lisäksi kehitetään muita kenttien muokkaamiseen liittyviä toimia samalla.

Tässä työkalussa Myplaceimport työkalun kautta lisättyjä paikkatietoaineistoja voidaan jatkossa muokata kenttien tasolla, näin käyttäjät voivat:

  • poistaa kenttiä omista paikkatietoaineistoistaan, joita ei haluta näyttää
  • valita halutaanko kuvalinkki näyttää kuvana vai ei
  • luoda kentille aliasnimiä
  • muokata kenttien esitysjärjestystä

Miksi haluamme kehittää työkalua?

Kyseinen kehitystyö on nähty hyväksi lisätoiminnoksi nykyiseen Myplaceimport työkaluun Oskarissa. Sen avulla voidaan saada uusia käyttäjiä Oskari-pohjaisiin palveluihin kuten Paikkatietoikkuna.fi tai Suomi.fi. Erityisesti yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat hyödyntää paremmin Paikkatietoikkunaa työkalun kehittämisen myötä ja tuottaa omiin tarpeisiin soveltuvia aineistoja ja esittää niitä muille. Työkalusta tulee Oskarin ydintä, joten se on kaikkien tahojen käytössä valmistuttuaan.

Lopulta rekisteröityneet käyttäjät pystyvät enemmän vaikuttamaan miltä heidän lisäämänsä aineistot näyttävät kyseltäessä.

Lisätietoa työkalusta Oskarin Github:ssa.

Aikataulu:

5 päivää arvioitu työmäärä, kesä 2018.

Kehittäjät:

Gispo Oy ja partnerit

Muut kiinnostuneet tahot:

Aurajokisäätiö

 

Omat aineistot ja niiden kenttien ylläpito Oskarissa

0€ of 5 000€ raised
Personal Info

Jotta voimme vastaanottaa tukenne, toimikaa seuraavien ohjeiden mukaisesti:

  1. Tukekaa työkalun kehitystä haluamallanne summalla
  2. Saatte sähköpostiinne vahvistusviestin, jonka mukana tulee kysely laskutustiedoista. Täyttäkää ne.
  3. Lähetämme teille tiedon kun rahoitus on saatu kerättyä ja projekti voi alkaa. Laskutamme siinä vaiheessa rahoittajia.

Gispo Oy

Rahoitussummat sisältävät ALV:n (24 % ).

Donation Total: 100,00€