Johdanto GeoServerin käyttöön Turussa 28.2.-1.3.2017

Opi rajapintojen ylläpitoa kahden päivän aikana

Aika: 28.2. -1.3.2017 (2 pv) klo 9:00-16:00 (HUOM! PÄIVÄMÄÄRÄ ON MUUTTUNUT!)

Paikka: Turun kaupungin tietokoneluokka, Puolalankatu 5, Turku

Oletko miettinyt miten julkaista paikkatietoaineistoja rajapinnoille? Haluatko oppia paikkatietopalveluiden hyödyntäjäksi? Ota työvälineeksesi laajasti käytetty ja ilmainen GeoServer ja kouluttaudu kahden päivän aikana GeoServer-osaajaksi. Koulutuksessa opit miten GeoServerin avulla voit jakaa paikkatietoaineistoja kollegoillesi ja asiakkaillesi. Koulutuksessa opitaan hallitsemaan, konfiguroimaan ja hyödyntämään GeoServer-paikkatietopalvelinta. Standardien mukaisten paikkatietorajapintojen (mm. WMS-, WFS-, WPS-protokollat) jakamisen lisäksi opiskellaan ja harjoitellaan aineistojen lataamista palvelimelle, kuvaustekniikan tuottamista sekä käyttäjäprofiilien luomista GeoServer:n avulla.

Kouluttajana toimii DI Pekka Sarkola.

Hinta

Portaittainen hinnasto (ei sis. ALV:tä)

5 henkeä, 980 €
6 henkeä, 900 €
7 henkeä, 850 €
8 henkeä, 800 €
9 henkeä, 750 €
10 henkeä, 700 €

Lisääthän ilmoittautumisen yhteydessä laskutustietosi. Koulutus järjestetään, jos koulutukseen ilmoittautuu vähintään 5 henkeä. Ilmoitamme viimeistään viikkoa ennen koulutusta koulutuksen toteutumisesta.

Koulutuksen kuvaus

  • GeoServer-perusteet
  • Web-käyttöliittymän rakenne
  • Vektori- ja rasteriaineistojen lisääminen
  • WMS-, WFS-, WMTS-karttapalvelun julkaiseminen
  • Käyttäjähallinta
  • Kuvaustekniikka
  • Laajennosten asentaminen ja hyödyntäminen

Mitä koulutukseen sisältyy?

Koulutusmateriaali ja koulutus ovat suomenkielisiä. Koulutukseen osallistuvat tulostavat itse harjoitus- ja luentomonisteet. Harjoitusten materiaali on osallistujien käytettävissä myös koulutuksen jälkeen. Kullekin osallistujalle on varattu oma tietokone käyttöönsä. 

Mikä on GeoServer?

Geoserver on avoimeen lähdekoodiin perustuva kartta- ja paikkatietopalvelinohjelmisto. Sen avulla voidaan tehokkaasti jakaa, prosessoida ja editoida paikkatietoaineistoja sekä tuottaa kauniita verkkokartta-aineistoja. GeoServerin käyttö ja hallinta toteutetaan selaimen avulla. GeoServer lukee ja tuottaa standardin mukaisia paikkatietorajapintoja. Voit käyttää muun muassa WMS-, WFS-, WCS-, WMS-T- ja WPS-jakeluprotokollia.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutukseen osallistujien tulee tuntea paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen perusteet. GeoServer-koulutus soveltuu tahoille, joilla on jo GeoServer käytössä sekä erityisesti niille, joilla on harkinnassa GeoServerin käyttöönotto tai tarve julkaista kartta-aineistoja verkkokarttapalvelussa. GeoServerin jo asentaneille koulutuksesta löytyy tukea oman työn kehittämiseen ja vinkkejä tiedonhallinnan parantamiseen. Käyttöönottoa harkitseville koulutus antaa valmiudet palvelun hallintaan ja ylläpitoon.

Tukipalvelu 4 kk

Koulutukseen jälkeen, käytössäsi on oikeudet neljäksi kuukaudeksi tukipalveluumme. Tukipalvelusta saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit tukeutua myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaan, johon on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä.

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ INFO@GISPO.FI

Sanna Jokela
Tietoa

Hei! Olen koulutukseltani maantieteilijä, vuodesta 2006 lähtien työskennellyt paikkatietoalalla monipuolisissa projekteissa. Gispolla toimin kouluttajana, konsulttina ja Oskari-viestintäkoordinaattorina.

Vastaa